• Uncategorized

    Καμμένος: Δημοψήφισμα, μετάθεση της κύρωσης ή εκλογές, αν έρθει η Συμφωνία των Πρεσπών στη Βουλή

    • NewsRoom


    Αν η συμφωνία των Πρεσπών έρθει στη Βουλή, θα ζητήσουμε σε πρώτη φάση δημοψήφισμα, δήλωσε στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου στη ΔΕΘ ο αρχηγός των ΑΝΕΛ και υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος. «Αν δεν γίνει αυτό, θα ζητήσουμε να μετατεθεί η ψήφιση της Συμφωνίας στη Βουλή μετά το τέλος της τετραετίας» σημείωσε και πρόσθεσε: «Μόνο ως έσχατη λύση θα πάμε στη λύση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες».

    Επανέλαβε, πάντως, την εκτίμηση ότι η Συμφωνία των Πρεσπών δεν πρόκειται να έρθει στην ελληνική Βουλή πριν από το καλοκαίρι του 2019 και κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη και το ΠΑΣΟΚ να δηλώσουν τι στάση θα κρατήσουν.

    «Από την πρώτη στιγμή είχαμε διαφωνίες με τον ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα» σημείωσε και πρόσθεσε: «Η διαφωνία είχε οδηγήσει στη χάραξη μιας πολιτικής που οποιαδήποτε εξέλιξη και αν υπάρχει, να επέλθει μετά το πέρας της κοινής διακυβέρνησης. Οι συνθήκες που προέκυψαν στα Σκόπια, έφεραν τα πράγματα πιο γρήγορα. Η συμφωνία με βρίσκει αντίθετο. Σε αυτό δεν θα κάνουμε πίσω και δεν θα παραχωρήσουμε τον όρο Μακεδονία» είπε.

    «Τα Σκόπια» πρόσθεσε «παραβιάζουν τη συμφωνία, είναι προκλητικοί απέναντι στην Ελλάδα. Δεν καταλαβαίνουν ότι την τελική απόφαση εμείς θα την πάρουμε. Ο ελληνικός λαός. Όσο προκαλούν ο ελληνικός λαός θα τους πει όχι».

    Για τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς

    Ο υπουργός Εθνικής Άυμνας απέρριψε τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί απελευθερώθηκαν, αφού η Ελλάδα υποσχέθηκε ανταλλάγματα στην Άγκυρα. «Από την πρώτη στιγμή που ανέκυψε το ζήτημα, αναφερθήκαμε στις διεθνείς συνθήκες, αλλά και στις διμερείς συμφωνίες. Ας μην ξεχνάμε ότι οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί είναι ευρωπαίοι πολίτες και στρατιώτες του ΝΑΤΟ. Από την πρώτη στιγμή θέσαμε το θέμα στους διεθνείς θεσμούς και η απελευθέρωσή τους έγινε χωρίς ανταλλάγματα πάνω ή κάτω από το τραπέζι. Η αλήθεια είναι ότι πολλές χώρες μας στήριξαν στο αίτημά μας. Σύσσωμη η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι ΗΠΑ, αλλά και το Κατάρ».

    «Είμαι καραμανλικός»

    Σε ερώτηση για γεύμα που είχε με τον Ευάγγελο Αντώναρο, ο Πάνος Καμμένος απάντησε: «Με τον Αντώναρο έχουμε μια σχέση για πολλά χρόνια, από τότε που ήμασταν μαζί στην κυβέρνηση. Είναι καραμανλικός και όπως κι εγώ πιστεύουμε στη Νέα Δημοκρατία του Κώστα Καραμανλή, που δεν είχε τότε αντιπρόεδρο των Άδωνι Γεωργιάδη και τον Μάκη Βορίδη».

    «Η ΝΔ πίστευε στην εθνική συνύπαρξη, αναγνώρισε το ΚΚΕ, τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που συγκυβέρνησε με τον Φλωράκη και τον Κύρκο την εκπροσωπεί ο Αντώναρος και η Παπακώστα και όσοι διαγραφόμαστε από τη ΝΔ» συμπλήρωσε ο υπουργός Άμυνας.

    «Θα συνομιλήσω με τον κ. Αντώναρο, χαίρομαι που είναι η κυρία Παπακώστα στην κυβέρνηση, πιστεύω ότι είναι ένας πάρα πολύ μεγάλος χώρος που μπορεί να συνεργαστεί» κατέληξε ο Πάνος Καμμένος.



    ΣΧΟΛΙΑ