• Πολιτική

    Οξεία επίθεση Οικονόμου σε Ανδρουλάκη: Η σημερινή Ελλάδα δεν είναι η Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου

    • NewsRoom
    Οικονόμου - Ανδρουλάκης

    Γιάννης Οικονόμου – Νίκος Ανδρουλάκης


    Στη γραμμή της σκληρής επίθεσης στο ΚΙΝΑΛ (ΠΑΣΟΚ) και στον Νίκο Ανδρουλάκη, την οποία έχει υιοθετήσει η ΝΔ το τελευταίο διάστημα, επέμεινε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, αυτή τη φορά όχι με μια δήλωσή του σε κάποιο κανάλι, στο μπρίφινγκ των πολιτικών συντακτών ή σε ανάρτησή του στο Twitter, αλλά με άρθρο του στα «Νέα», εφημερίδα που θεωρείται ότι παραδοσιακά εκφράζει τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

    Σε άρθρο του με τίτλο «Νοσταλγία του ’81», ο κ. Οικονόμου αφού σημείωσε ότι «δεν είμαστε χώρα λωτοφάγων», τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ «είναι ένα κόμμα που έρχεται από το παρελθόν, έχοντας συνδεθεί τόσο με φωτεινές όσο, κυρίως, με όχι τόσο φωτεινές όψεις της μεταπολιτευτικής μας Ιστορίας».

    Επίσης μέμφθηκε τον Νίκο Ανδρουλάκη για το γεγονός ότι επιχειρεί «τη συσπείρωση των ιστορικά ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ και για αυτό ο λόγος του βρίθει εξωραϊσμένων αναφορών στο παρελθόν του κόμματός του» – υποστήριξε ότι αυτή η τακτική του νέου αρχηγού του ΚΙΝΑΛ «παραμένει ζητούμενο κατά πόσο μπορεί να βοηθήσει τον τόπο».

    Ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι «ο κ. Ανδρουλάκης, ως αρχηγός κοινοβουλευτικού κόμματος, οφείλει να συνειδητοποιήσει ότι η Ελλάδα του 21ου αιώνα δεν έχει καμιά σχέση με την Ελλάδα του Ανδρέα Παπανδρέου».

    «Η επίκληση στο θυμικό και η αναπόληση των περασμένων “κομματικών μεγαλείων” δεν αρκούν για να καλύψουν το έλλειμμα επίκαιρης και πραγματιστικής πολιτικής τοποθέτησης», πρόσθεσε και κατηγόρησε το ΚΙΝΑΛ και την ηγεσία του ότι οι «προτάσεις» τις οποίες επικαλούνται είναι «εκθέσεις ιδεών» και «απερίσκεπτη αντιγραφή πολιτικών από άλλα περιβάλλοντα».

    Διαβάστε επίσης:

    Νέα τακτική Μητσοτάκη: Προγραμματική σύγκρουση με τον ΣΥΡΙΖΑ – Πίεση προς Ανδρουλάκη, ΚΙΝΑΛ

    Γιάννης Οικονόμου: Η Ελλάδα πρωταθλήτρια επενδύσεων



    ΣΧΟΛΙΑ