• Πολιτική

    Opinion Poll κατά ΣΥΡΙΖΑ: Μας στοχοποιεί – Επιχειρεί εκφοβισμό

    • NewsRoom


    Ζήτημα στοχοποίησης της εταιρείας θέτει ευθέως η Opinion Poll με αφορμή την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να καταγγείλει την πρόσφατη δημοσκόπηση σημειώνοντας παράλληλα ότι επιχειρείται εκφοβισμός, προκειμένου να υπάρχει «αυτοσυγκράτηση» στα δημοσκοπικά ευρήματα που παρουσιάζει.

    Στην απάντησή του ο υπεύθυνος ερευνών της εταιρείας Ζαχαρίας Ζούπης κάνει λόγο για προσπάθεια δημιουργίας κλίματος αμφισβήτησης των ερευνών μας, προσθέτοντας ότι «όποιος έχει την ψευδαίσθηση ότι μπορεί να τα καταφέρει, ότι μπορεί να πλήξει την αξιοπιστία μας, αυταπατάται».

    Επισημαίνει ότι τα αποτελέσματα έγιναν με βάση ένα δείγμα 1.600 νοικοκυριών πανελλαδικά και «έδειξαν πολύ καθαρά τα βασικά χαρακτηριστικά του πολιτικού σκηνικού και των πολιτικών συσχετισμών που διαμορφώνονται και αυτό δεν αρέσει».

    Σημειώνει ότι «δεν είναι η πρώτη φορά που δεχόμαστε επίθεση, αν και οι προβλέψεις μας ήταν απολύτως επιτυχείς και στις Βουλευτικές Εκλογές του Ιανουαρίου και Σεπτεμβρίου του 2015 και στις Ευρωεκλογές και Εθνικές Εκλογές του 2019. Είναι όμως η πρώτη φορά που ακούμε Βουλευτές να ζητούν συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής με αφορμή μια Έρευνα! Για να αποφασίσει άραγε τι; Υπάρχουν αρμόδιες Αρχές από τις οποίες ελεγχόμαστε».

    Είναι φανερό, συνεχίζει η ανακοίνωση, ότι βρισκόμαστε μπροστά σε μια επιχείρηση με στόχο τον κλονισμό της εμπιστοσύνης των πολιτών στα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων όλων των εταιρειών, καθώς όπως λέει, με μικρότερα ή μεγαλύτερα ποσοστά και κάποιες διαφορές, όλες περιγράφουν την ίδια εικόνα της πραγματικότητας:

    Αύξηση του ποσοστού της κοινής γνώμης που σε αυτή την φάση θεωρούν ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση – βελτίωση σε όλους τους δείκτες που μετρούν την ικανοποίηση από την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και την ικανοποίηση από το συνολικό κυβερνητικό έργο, το ισχυρό προβάδισμα του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην καταλληλότητα για Πρωθυπουργός έναντι του επικεφαλής της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και άνοιγμα της διαφοράς ανάμεσα στην Ν.Δ και τον ΣΥΡΙΖΑ στην Πρόθεση ψήφου.

    «Αυτά τα συμπεράσματα αναδεικνύονται από όλες τις έρευνες όλων των δημοσκοπήσεων και αυτό δεν αρέσει. Επιχειρείται ο εκφοβισμός μας, η ενίσχυση τάσης ‘αυτοσυγκράτησης’ στο τι αποτελέσματα παρουσιάζουμε», όπως αναφέρει η εταιρεία.

    Διαβάστε ακόμη:

    Πελώνη: Στόχος μας είναι ένα πιο ελεύθερο και ασφαλές καλοκαίρι – Μέχρι τα μέσα Ιουνίου η απαγόρευση κυκλοφορίας

    Σ. Λαζαρίδης: Δείκτης ενέργειας και real estate στο Χ.Α., νέα τραπεζικά συμβόλαια στα παράγωγα



    ΣΧΟΛΙΑ