• Top Stories

    Όλη η κοινωνία βράζει από τους διορισμούς της οικογένειας του Γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ – Σάλος στα social media


    Αν και το θέμα των διορισμών «ημετέρων» από στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μόνο για γέλια δεν είναι, στα κοινωνικά δίκτυα η υπόθεση του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, που διόρισε τον αδελφό  του, τη μητέρα του και μία φίλη του, αντιμετωπίζεται με χιούμορ από πολλούς χρήστες, που στηλιτεύουν το «φλερτ» του ΣΥΡΙΖΑ με την αναξιοκρατία που προεκλογικά… ξόρκιζε.

    Η αλήθεια είναι βέβαια ότι σε αυτή την «έκρηξη» χιούμορ βοήθησε και η αστεία απάντηση του ίδιου του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ στο δημοσίευμα του «Πρώτου Θέματος» που αποκάλυψε τους διορισμούς, με τον Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλο να μπλέκει απίθανα το ΕΑΜ, την ΕΦΕΕ, το αριστερό παρελθόν της οικογένειάς του και τους… διορισμούς στο Δημόσιο!

    Το Twitter «απάντησε» με το hashtag #syrizarap, παραπέμποντας στο παρελθόν του γραμματέα της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ ως ράπερ (και μάλιστα με τραγούδια που -τι ειρωνεία!- κατακεραύνωναν τα ρουσφέτια).

    Χαρακτηριστικές ήταν και οι αντιδράσεις ανθρώπων του πολιτισμού, με τον συγγραφέα Θανάση Χειμωνά να σχολιάζει δηκτικά στο Facebook πως «αν του συριζοράπερ του διόρισαν τρία αδέρφια-ξαδέρφια και μια γκόμενα επειδή οι πρόγονοί του ήταν, λέει, αριστεροί, εμένα με την οικογένεια που έχω θα πρέπει να μου διορίσουν μέχρι και τις στριπτιζούδες που έχω κατά καιρούς κεράσει ποτό. Sorry κιόλας», και κατόπιν να επανέρχεται με μία ακόμα πιο σκληρή ανάρτηση («βασικά πληρώνουμε με τους φόρους μας τους συγγενείς και τους κολλητούς αυτού του σκατόφλωρου επειδή οι χίτες κυνηγούσαν να ξυρίσουν έναν θείο του που ήταν τραγόπαπας μεν, αριστερός δε. Και φυσικά μας βγάζει και γλώσσα. Τυπικός αλήτης συριζαίος από αυτούς που ‘γνωρίσαμε’ στα σόσιαλ μίντια τα τελευταία χρόνια»), ενώ τον Χρήστο Χωμενίδη να επισημαίνει πως «η ειρωνεία του πράγματος έγκειται στο ότι ο καημένος ο γραμματέας της νεολαίας του Σύριζα θεωρεί σάουντρακ της ζωής του το ‘Παιδιά Σηκωθείτε’ ή το ‘Κομμαντάντε Τσε Γκεβάρα’ ή έστω το ‘Ψυχή Βαθιά’ του Αγγελάκα. Ενώ το τραγούδι που στα αλήθεια τον βιογραφεί είναι ο ‘Κολλήγα Γιός’ από τα Μικροαστικά των Νεγρεπόντη-Κηλαηδόνη», θυμίζοντας τους στίχους του τραγουδιού:

    «Κολλήγα γιος του πάππου μου ο παππούς
    κολλήγα γιος του πάππου μου ο πατέρας
    κι ο παππούς μου κολλήγας κι αυτός
    Και μονάχα εγώ του πατέρα μου γιος
    είμαι πια καθεστώς…».

    Βέβαια, το χιούμορ σε αυτήν την περίπτωση είναι απλώς μία… ευγενής έκφραση του θυμού που προκαλούν στην κοινωνία κραυγαλέες περιπτώσεις όπως αυτή του Ιάσονα Σχινά-Παπαδόπουλου, και σε καμία περίπτωση δε σημαίνει ότι τέτοια θέματα μπορεί κανείς να τα πάρει στην πλάκα…



    ΣΧΟΛΙΑ