• Πολιτική

    «Όχι» από ΚΙΝΑΛ και Θεοδωράκη στο «κάλεσμα» Τσίπρα

    • NewsRoom
    Γεννηματά Θεοδωράκης

    Σταύρος Θεοδωράκης – Φώφη Γεννηματά


    Άμεση ήταν η απόρριψη της πρότασης του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα για συστράτευση με τον ΣΥΡΙΖΑ των προοδευτικών κομμάτων στις ευρωεκλογές, από το ΚΙΝΑΛ και από το Ποτάμι.

    Με ανακοίνωσή του το ΚΙΝΑΛ απορρίπτει κατηγορηματικά την πρόσκληση του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγορεί πως βρίσκεται σε απόγνωση για την επερχόμενη ήττα του.

    «Οι προσκλήσεις του κ. Τσίπρα μέσα στην απόγνωση του είναι εκ του πονηρού. Είναι ο ίδιος εκφραστής της συντήρησης και του λαϊκισμού στη χώρα μας και τα έργα και οι ημέρες της Κυβέρνησής του, το αποδεικνύουν. Κυβέρνηση που στηρίζεται σε ακροδεξιούς. Υπάρχει το μέτωπο κατά της ακροδεξιάς και του λαϊκισμού στην Ευρώπη. Εκφράζεται από εμάς, το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα με τον Φρανς Τιμερμανς, επικεφαλής του αγώνα για τις Ευρωεκλογές. Και με την πραγματικά προοδευτική ατζέντα μας κερδίζει διαρκώς έδαφος», αναφέρει σε ανακοίνωσή του.

    Αρνητική ήταν και η απάντηση του Σταύρου Θεοδωράκη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ζήτημα μιλώντας στην εκδήλωση για τα 5 χρόνια του Ποταμιού.

    «Θέλω εδώ να απαντήσω στον κ. Τσίπρα που πριν λίγες ώρες είπε πάλι ότι καλούμε τους προοδευτικούς της χώρας να ενωθούν μαζί μας για να αντιμετωπίσουμε τους συντηρητικούς, τους ακροδεξιούς και τους νεοφιλελεύθερους. Απαντώ λοιπόν στον κ.Τσίπρα. Εμάς μας ενδιαφέρει μια μεγαλύτερη μάχη και αυτή η μάχη περιλαμβάνει και τους λαϊκιστές. Δεν έχουμε μέτωπο με τους λαϊκιστές εναντίον των συντηρητικών. Είμαστε απέναντι και στους συντηρητικούς και στους λαϊκιστές. Είμαστε ευρωπαϊστές. Και το έχω ξαναπεί. Η ψήφιση, η τολμηρή απόφαση να στηρίξουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι συγχωροχάρτι για τα λάθη και τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αυτόνομο δρόμο μας, λέγοντας στους πολίτες την αλήθεια και γι’ αυτόν που κυβερνάει και γι’ αυτόν που θέλει να έρθει. Δεν θα επιστρέψουμε ως χώρα στους υπουργούς του παρελθόντος, αλλά θα πολεμήσουμε και αυτήν την κυβέρνηση που είναι αναποτελεσματική και διαλυτική».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ο Τσίπρας καλεί σε συστράτευση τα κόμματα της Κεντροαριστεράς ενόψει ευρωεκλογών

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δημοσκόπηση Alco: Αυξάνεται το προβάδισμα της ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιάννης Μπουτάρης: Δεν ενδιαφέρομαι για το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ



    ΣΧΟΛΙΑ