ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Την ονομασία των Σκοπίων αποκάλυψε, μιλώντας στο κανάλι «Ε», ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Βασίλης Λεβέντης. «Η ονομασία το πώς θα λέγονται τα Σκόπια έχει αποφασιστεί. “Νova Makedonija” θα ονομάζονται» είπε χαρακτηριστικά.
Ο κ. Λεβέντης είπε «ότι αν μπει το όνομα “Μακεδονία” είναι μεγάλη προδοσία για τη χώρα μας και ο διάλογος με τους Σκοπιανούς πρέπει να συνεχιστεί χωρίς όμως να περιλαμβάνεται το όνομα».
Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων επισήμανε «ότι οι Σκοπιανοί δεν θέλουν να μπει ένα όνομα με γεωγραφικούς προσδιορισμούς, ενώ ένα όνομα που θα περιλαμβάνει τη λέξη “Μακεδονία” τους δίνει τη δυνατότητα να επαναφέρουν τα αγάλματα που είχαν σε κάποια σημεία της χώρας τους».
Τέλος ο κ. Λεβέντης τόνισε «ότι και ο Καμμένος αλλά και η ΝΔ θα ψηφίσουν το όνομα “Νova Makedonija” όποτε έρθει στη Βουλή.»
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Επιμένει ο Μπουτάρης για τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό: «Ακραίες αντιλήψεις» (video)
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άδ. Γεωργιάδης: «Είναι γελοίο να δεχθούμε πως η κυβέρνηση να έχει δύο απόψεις στο Σκοπιανό»
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Επίθεση από ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ ξεκίνησε τα ψέματα για τη θέση μας στο Σκοπιανό
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Reuters: Διαπραγματεύσεις της Naftogaz με τη ρουμανική OMV Petrom για εκμετάλλευση κοιτασμάτων φυσικού αερίου στη Μαύρη Θάλασσα
- Κρίση στα Στενά του Ορμούζ: Ευρώπη και Ασία γυρίζουν την πλάτη στον Τραμπ – Γιατί είναι τόσο δύσκολο να ανοίξουν και τι σημαίνει για την παγκόσμια ενέργεια
- Ξεκινά το “Global Money Week 2026” με εθνικό συντονιστή την Τράπεζα της Ελλάδος
- Μπραντ Πιτ: Και στο Μενίδι για γυρίσματα (video)
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.