• Πολιτική

    Επιμένει ο Μπουτάρης για τα συλλαλητήρια για το Σκοπιανό: «Ακραίες αντιλήψεις» (video)

    • NewsRoom
    Γιάννης Μπουτάρης

    Γιάννης Μπουτάρης, δήμαρχος Θεσσαλονίκης


    Επανέρχεται στο ζήτημα των διαδηλώσεων για το «Σκοπιανό» ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, μία μέρα μετά τη δημοσιοποίηση της συνέντευξής του στο protagon.gr η οποία προκάλεσε αντιδράσεις.

    Από την παλιά παραλία της πόλης, όπου παρευρέθηκε πλάι στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο και στον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, για τον αγιασμό των υδάτων, ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την κάθετη αντίθεσή του με τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου από τις παμμακεδονικές οργανώσεις που διοργανώνεται στην 21 Ιανουαρίου.

    «Σαφώς διαφωνώ. Διαφωνώ και έχω πει κακές λέξεις για τα συλλαλητήρια. Αυτά τα συλλαλητήρια δεν εκφράζουν την κοινή γνώμη. Δεν μπορεί ο καθένας να τσιρίζει και να φωνάζει ότι θέλει στους δρόμους. Δεν ξέρω τι θα προκύψει… Δεν μπορεί σε μία τέτοια φάση να υπάρχουν ακραίες αντιλήψεις. Στα Σκόπια δεν κάνουν συλλαλητήρια. Λίγο μυαλό δεν έχουμε», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

    Μάλιστα δεν δίστασε να σχολιάσει την ομιλία του Μητροπολίτη Άνθιμου, ο οποίος κατά την τελετή στη παλαιά παραλία ανέφερε από το μικρόφωνο τη φράση «Μακεδονία σημαίνει Ελλάδα».

    «Ούτε εγώ ούτε ο Μητροπολίτης εκφράζουμε την εξωτερική πολιτική της χώρας, ούτε την χαράσσουμε. Εγώ ξέρω ότι με τους γειτόνους μας πρέπει να έχουμε καλές σχέσεις», ανέφερε ο κ. Μπουτάρης.

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Γ. Μπουτάρης: Για μένα, η καλύτερη λύση είναι το «Νέα Μακεδονία»

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπουτάρης: Πιο Μακεδόνας από μένα δεν υπάρχει

     



    ΣΧΟΛΙΑ