• Πολιτική

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα περίπτερα της ΔΕΘ: Οι επιχειρήσεις, η σπόντα στο ΑΠΕ και οι φανέλες

    • NewsRoom


    Ως άμεση πολιτική προτεραιότητα για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας χαρακτήρισε ο πρόεδρος της παράταξης, Κυριάκος Μητσοτάκης, τη στήριξη στην επιχειρηματικότητα. Συνομιλώντας με νέους επιχειρηματίες στο ειδικό περίπτερο της ΔΕΘ, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε ότι ο σπόρος της επιχειρηματικότητας πρέπει να φυτρώσει και να δώσει καρπούς. “Η κρίση μας πλήγωσε. Αλλά αν κάτι προέκυψε από αυτήν είναι η στροφή στην επιχειρηματικότητα. Εγώ προέρχομαι από αυτό το οικοσύστημα. Κάποτε πασχίζαμε να πείσουμε τους νέους ότι αξίζει να φτιάξουν τη δική τους επιχείρηση. Πρέπει να υπάρχει χρηματοδότηση. Χρειάζεται να γεφυρώσουμε το χάσμα μεταξύ της έρευνας και της παραγωγής στα πανεπιστήμια. Χρειαζόμαστε καλύτερη φορολόγηση και στο κεφάλαιο και στην εργασία”, σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δίνοντας ακόμη ένα στίγμα της πολιτικής του για το αύριο της χώρας.

    Στα περίπτερα της ΔΕΘ 

    O Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε σήμερα στις 10.30 στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026.

    Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ. Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

    Οι φανέλες

    Ο πρόεδρος της ΝΔ ξεκίνησε την περιήγηση του στα περίπτερα της 83ης έκθεσης επισκεπτόμενος πρώτα το περίπτερο του Άρη, όπου ο πρόεδρος της ομάδας του χάρισε μία φανέλα με το όνομά του και τον αριθμό 1, ως μία συμβολική κίνηση για την πρωτιά στις επερχόμενες εκλογές. Στη συνέχεια, πέρασε από το αντίστοιχο του Ηρακλή, όπου και εκεί πήρε ως δώρο μία φανέλα με τον αριθμό 110, όσα και τα χρόνια του «Γηραιού».

    Η σπόντα στο ΑΠΕ

    Την ώρα που περνούσε ο πρόεδρος της ΝΔ, μπροστά από το περίπτερο του ΑΠΕ στη ΔΕΘ, του ζητήθηκε να κάνει δήλωση. Ο κ.Μητσοτάκης, αντί να κάνει κάποια δήλωση, έσπευσε να απαντήσει, ”καλημέρα, πολύ ωραία τα βλέπουμε τα πράγματα με τον Τσίπρα”.

    Videogamers

    Στο περίπτερο 17, στo Hall of Games, ο πρόεδρος της ΝΔ έπαιξε παιχνίδι εικονικής πραγματικότητας φορώντας τα ειδικά γυαλιά, χαιρέτισε μικρούς Gamers κι έβγαλε πολλές selfies. Ο πρόεδρος της ΝΔ, εντυπωσιάστηκε από την τεχνολογία του περιπτέρου με τις συσκευές virtual reality και έκανε ένα «ταξίδι» φορώντας την ειδική μάσκα.

    Περίπατος στο κέντρο της συμπρωτεύουσας 

    Περίπατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
    Οκ. Μητσοτάκης περπάτησε στη οδό Καρόλου Ντηλ όπου βρίσκονται στέκια νεολαίας και χαιρέτισε νέες και νέους. Μετά, περπάτησε στην οδό Τσιμισκή και στη συνεχεία πήγε σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους όπου τον περίμεναν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, τους οποίους χαιρέτισε και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους.

    ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη του κόμματος σε κεντρικό καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη του κόμματος σε κεντρικό καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    Δεν θα πέσει στην παγίδα του Τσίπρα

    Ο πρόεδρος της ΝΔ όπως λένε γαλάζιες πηγές δε θα πέσει στην παγίδα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την περασμένη Κυριακή προκάλεσε τον κ.Μητσοτάκη εφόσον θεωρεί εθνικά επιζήμια τη συμφωνία των Πρεσπών να δεσμευθεί ότι ακόμη και εάν αυτή έχει κυρωθεί από την παρούσα Βουλή, εκείνος θα την ακυρώσει εφόσον γίνει πρωθυπουργός. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως εάν η διαδικασία της κύρωσης δεν έχει ολοκληρωθεί εξυπακούεται ότι η κυβέρνηση ΝΔ θα τη σταματήσει, ενώ εάν έχει γίνει πράξη, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης των όρων αυτής.

    Η ατζέντα 

    Η μείωση της φορολογίας, αλλά στο πλαίσιο -όπως θα υποστηρίξει- ενός κοστολογημένου σχεδίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Εφέτος η ΔΕΘ είναι σε κάθε περίπτωση προεκλογική, με πολλά στελέχη της ΝΔ να θεωρούν ότι ο Μάιος του 2019 είναι το απώτατο και όχι το νωρίτερο για κάλπες. Το βλέμμα των γαλάζιων στρέφεται στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, όπως και η πίεση, με αφορμή βέβαια το Σκοπιανό.

    Το πρόγραμμα 

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 20:00 θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο περίπατος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοχεύοντας στη θετική ψήφο ο Μητσοτάκης ανεβαίνει στη ΔΕΘ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό



    ΣΧΟΛΙΑ