• Πολιτική

    Κυριάκος Μητσοτάκης: Με όραμα και σχέδιο «Μπορούμε»-Τι θα πει στην ομιλία του στη ΔΕΘ

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    “Μπορούμε” είναι το βασικό μήνυμα της παρουσίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, στην φετινή 83η ΔΕΘ. “Γιατί η Ελλάδα μπορεί και πρέπει να βγει από μια εποχή παρακμής” εξηγούν πηγές της ΝΔ και προσθέτουν: “Γιατί η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχουν και το όραμα και το σχέδιο να πάνε την Ελλάδα μπροστά. Γιατί οι Έλληνες μπορούν να πρωταγωνιστήσουν σε μια νέα εποχή δημιουργίας”. Όπως αναφέρουν, έξι θα είναι οι κεντρικοί άξονες στους οποίους θα κινηθεί ο πρόεδρος της ΝΔ: Η οικονομία, οι θεσμοί, η ασφάλεια, η παιδεία, η διεθνής παρουσία της χώρας και η ενεργοποίηση της κοινωνίας των πολιτών. Βασικό εργαλείο υλοποίησης της πολιτικής του, ειδικά στον τομέα της οικονομίας, αποτελεί η μείωση των φόρων και εισφορών, αλλά και οι μεγάλες αλλαγές στο κράτος και στην οικονομία που άμεσα θα φέρουν επενδύσεις στη χώρα και θα κάνουν καλύτερη τη ζωή των πολιτών.

    Στα περίπτερα της ΔΕΘ 

    O Κυριάκος Μητσοτάκης έφτασε σήμερα στις 10.30 στα γραφεία της διοίκησης της ΔΕΘ Helexpo, όπου ο πρόεδρος της, Αναστάσιος Τζήκας, τον ενημέρωσε για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση. Παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026.

    Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο ανάπλασης και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη διεθνή έκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης. Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της ΝΔ παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

    Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ. Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος.

    Περίπατος στο κέντρο της συμπρωτεύουσας 

    Περίπατο στο κέντρο της Θεσσαλονίκης έκανε χθες ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
    Ο κ. Μητσοτάκης περπάτησε στη οδό Καρόλου Ντηλ όπου βρίσκονται στέκια νεολαίας και χαιρέτισε νέες και νέους. Μετά, περπάτησε στην οδό Τσιμισκή και στη συνεχεία πήγε σε καφέ της πλατείας Αριστοτέλους όπου τον περίμεναν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, τους οποίους χαιρέτισε και είχε σύντομους διαλόγους μαζί τους.

    ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη του κόμματος σε κεντρικό καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ
    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης (Δ) συναντήθηκε με βουλευτές και στελέχη του κόμματος σε κεντρικό καφέ στην πλατεία Αριστοτέλους, Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2018. ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΥΣΗΣ ΣΩΤΗΡΗΣ

    Δεν θα πέσει στην παγίδα του Τσίπρα

    Ο πρόεδρος της ΝΔ όπως λένε γαλάζιες πηγές δε θα πέσει στην παγίδα του Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος την περασμένη Κυριακή προκάλεσε τον κ.Μητσοτάκη εφόσον θεωρεί εθνικά επιζήμια τη συμφωνία των Πρεσπών να δεσμευθεί ότι ακόμη και εάν αυτή έχει κυρωθεί από την παρούσα Βουλή, εκείνος θα την ακυρώσει εφόσον γίνει πρωθυπουργός. Από την πλευρά της αξιωματικής αντιπολίτευσης λένε πως εάν η διαδικασία της κύρωσης δεν έχει ολοκληρωθεί εξυπακούεται ότι η κυβέρνηση ΝΔ θα τη σταματήσει, ενώ εάν έχει γίνει πράξη, θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο βελτίωσης των όρων αυτής.

    Η ατζέντα 

    Η μείωση της φορολογίας, αλλά στο πλαίσιο -όπως θα υποστηρίξει- ενός κοστολογημένου σχεδίου, θα βρεθεί στο επίκεντρο της ομιλίας του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη απόψε στο Βελλίδειο, στο πλαίσιο της 83ης ΔΕΘ. Εφέτος η ΔΕΘ είναι σε κάθε περίπτωση προεκλογική, με πολλά στελέχη της ΝΔ να θεωρούν ότι ο Μάιος του 2019 είναι το απώτατο και όχι το νωρίτερο για κάλπες. Το βλέμμα των γαλάζιων στρέφεται στον πρόεδρο των ΑΝΕΛ και κυβερνητικό εταίρο Πάνο Καμμένο, όπως και η πίεση, με αφορμή βέβαια το Σκοπιανό.

    Το πρόγραμμα 

    Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σήμερα στις 10:30, θα επισκεφθεί τον εκθεσιακό χώρο της ΔΕΘ και θα έχει συνάντηση με τη διοίκηση και τους εργαζομένους της ΔΕΘ-HELEXPO. Στη συνέχεια θα επισκεφθεί περίπτερα της 83ης ΔΕΘ. Στις 20:00 θα μιλήσει στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης». Την Κυριακή, 16 Σεπτεμβρίου, στις 13:00, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ο περίπατος του Κυριάκου Μητσοτάκη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Στοχεύοντας στη θετική ψήφο ο Μητσοτάκης ανεβαίνει στη ΔΕΘ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Τι θα περιλαμβάνει το σχέδιο Μητσοτάκη για το Ασφαλιστικό



    ΣΧΟΛΙΑ