• Πολιτική

    Ο Ι. Παντής για νέος “τσάρος” στον ΟΛΘ


    Τον καθηγητή Ιωάννη Παντή ως πρόεδρο και το στέλεχος του ΟΛΘ Δ. Μακρή ως διευθύνοντα σύμβουλο αναμένεται να προκρίνει σήμερα στην ετήσια τακτική γενική συνέλευση του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης ο βασικός μέτοχος, δηλαδή το δημόσιο.

    Η νέα διοίκηση του ΟΛΘ ορίζεται μετά την προ μηνός παραίτηση του πρόεδρου και διευθύνοντος σύμβουλου Στέλιου Αγγελούδη. Το δημόσιο θα εκπροσωπήσει στη γενική συνέλευση ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιος Πιτσιόρλας.

    Ο Ιωάννης Δ. Παντής, έχει διατελέσει αναπληρωτής πρύτανης (Αντιπρύτανης Οικονομικού Προγραμματισμού και Ανάπτυξης) στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο. Κατέχει πτυχίο βιολογίας από το τμήμα Βιολογίας του Α.Π.Θ., διδακτορικό δίπλωμα επίσης από το ΑΠΘ και έχει εργαστεί μεταξύ άλλων στο Department of Environmental Biology του Πανεπιστημίου του Manchester της Αγγλίας, στο ερευνητικό ίδρυμα CNRS του Montpellier της Γαλλίας, στην Ακαδημία Επιστημών της Σλοβακίας στη Bratislava, στο πανεπιστήμιο της Λισσαβόνας στην Πορτογαλία και στο Ελβετικό Ομοσπονδιακό Ερευνητικό Ινστιτούτο για τα Δάση, το Χιόνι και τα Τοπία στη Ζυρίχη της Ελβετίας. Έχει εκτενές διδακτικό και ερευνητικό έργο καθώς και πληθώρα δημοσιεύσεων σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά.

    Ο Δημήτρης Μακρής είναι στέλεχος του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης με γνώση των δραστηριοτήτων του καθώς μεταξύ άλλων έχει διατελέσει Προϊστάμενος του Τμήματος Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της εισηγμένης.



    ΣΧΟΛΙΑ