• Πολιτική

    Ο Ερντογάν έχει νεύρα πριν από το Βερολίνο: Ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι

    • NewsRoom

    Ο Ερντογάν με την Άνγκελα Μέρκελ


    Λίγη ώρα πριν αναχωρήσει για το Βερολίνο, όπου μεταβαίνει για την διάσκεψη για την Λιβύη, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά της Ελλάδας και του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, υποστηρίζοντας ότι η Αθήνα είναι σε δύσκολη θέση λόγω των κινήσεων της Τουρκίας, επειδή δεν προσκλήθηκε στη Διάσκεψη του Βερολίνου για τη Λιβύη.

    Φανερά ενοχλημένος για τις επαφές της Αθήνας με τον Χαφτάρ, ο Ερντογάν είπε: «Οι επαφές του πραξικοπηματία Χαφτάρ στην Αθήνα… Μάλιστα. Η Ελλάδα δεν προσκλήθηκε στη Λιβύη και ενοχλήθηκε γι’ αυτό. Είχε ήδη ενοχληθεί από τις συμφωνίες μας με τη Λιβύη. Προσκάλεσαν τον Χαφτάρ στην Αθήνα με μια προσέγγιση ρεβανσισμού. Έκαναν συζητήσεις που δεν είχαν καμία αξία. Φυσικά, περιμένουμε να δούμε τι θα μας πει ο Χαφτάρ στη Γερμανία. Ωστόσο, ο Μητσοτάκης παίζει λάθος το παιχνίδι. Τα βήματα που κάνει είναι λανθασμένα, δεν ξεκίνησε καλά τη διαδικασία» ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.

    Ο Ερντογάν υποστήριξε ότι η ελληνική κυβέρνηση έκανε λάθος κι ότι δεν υπήρχε κανένας λόγος να συναντήσει τον Χαφτάρ από τη στιγμή που αναγνωρισμένος ηγέτης από τον ΟΗΕ στη Λιβύη είναι ο Φαγέζ αλ Σάρατζ.

    Ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε τη διεθνή κοινότητα ότι δεν αντέδρασε αρκούντως στις επιθέσεις του «πραξικοπηματία» Χαφτάρ.

    Υποστήριξε ότι «οι τρομοκρατικές οργανώσεις όπως το ISIS και η Αλ Κάιντα έχουν επανακτήσει έδαφος στη Λιβύη και οι επιθέσεις τους απειλούν ολόκληρη τη λεκάνη της Μεσογείου» κι ότι «η Τουρκία έχει το κλειδί για την ειρήνη στη Λιβύη».



    ΣΧΟΛΙΑ