• Πολιτική

    Νίκος Παππάς: Στη νέα ψηφιακή εποχή χωράνε πάνω από 1.300 ραδιοφωνικοί σταθμοί

    • NewsRoom
    Παππάς

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς


    «Σε λίγους μήνες έχουν γίνει πολλά, τους επόμενους θα γίνουν περισσότερα», είναι το μήνυμα που στέλνει ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς με συνέντευξη του στο Αθηναϊκό – Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αναφορικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Ο υπουργός τονίζει πως πλέον τα κανάλια θα λειτουργούν με διαφάνεια και θα διασφαλίζουν τις θέσεις πλήρους απασχόλησης και μάλιστα σε υψηλού επιπέδου εγκαταστάσεις.

    Στο επίσης σημαντικό θέμα της μετάβασης στο ψηφιακό ραδιόφωνο ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης τονίζει μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ πως μέσα στο 2018 ο ραδιοτηλεοπτικός τομέας περνά στο σύνολό του στο πεδίο της νομιμότητας.

    «Με τη μετάβαση στην ψηφιακή εποχή, που θα γίνει σταδιακά, θα αλλάξει οριστικά η έννοια του ραδιοφώνου, θα βελτιωθεί η ποιότητα ακρόασης, θα αναβαθμιστούν οι παρεχόμενες υπηρεσίες προς το κοινό, θα μειωθεί κατά πολύ η εκπεμπόμενη ακτινοβολία από τους πομπούς», δηλώνει ο κ. Παππάς.

    Στα θέματα γενικής πολιτικής και τα προαπαιτούμενα ειδικότερα, ο κ. Παππάς σημειώνει στο Πρακτορείο, πως αρκετά από τα αυτά «δεν θα αποτελούσαν πρωτοβουλίες της κυβέρνησής μας σε περίπτωση μη επιτροπείας. Όμως, οι ενστάσεις της αντιπολίτευσης -και ειδικά της αξιωματικής αντιπολίτευσης- είναι μια ξεκάθαρη ένδειξη αποτυχίας των ίδιων. Όσων δηλαδή ζητούσαν ‘τόσα κι άλλα τόσα μέτρα’ σε κάθε αξιολόγηση. Αυτό που πραγματικά ενοχλεί όσους εκφράζουν ενστάσεις και υιοθετούν εντάσεις είναι πως επί των ημερών της δικής μας διακυβέρνησης μπήκε τέλος στις παράλογες απαιτήσεις», επισημαίνει.

    Πάντως ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής αφήνει αιχμές και για τη στάση του ΚΚΕ, δηλώνοντας «πως ορισμένες αντιδράσεις θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν ακόμη και ως επικοινωνιακού χαρακτήρα».

    Ο Νίκος Παππάς αναφορικά με τους πλειστηριασμούς επαναλαμβάνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «αυτό που πρέπει να κρατήσει ο κόσμος είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, η πρώτη λαϊκή κατοικία είναι ασφαλής».

    Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής τονίζει πως τα τελευταία τρία χρόνια όχι μόνο γιατρεύονται οι πληγές που άνοιξαν στο σώμα της ελληνικής κοινωνίας από 2010 έως το 2015, αλλά δρομολογείται και μια καθαρή από νέα μέτρα έξοδος της χώρας από τη σκληρή επιτροπεία.

    Και παράλληλα στέλνει μήνυμα πως «εδώ και τρία χρόνια σχεδιάζεται και υλοποιείται μια πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική, η οποία ανοίγει πόρτες, χτίζει συμμαχίες, αναβαθμίζει τη θέση της χώρας ως εταίρου και ισχυρού παίκτη στην ευρύτερη περιοχή».

    «Ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί και θα κατακτήσει την επόμενη εκλογική νίκη, για να παγιωθεί η επιστροφή στην ανάπτυξη με όρους κοινωνικής δικαιοσύνης», καταλήγει στη συνέντευξή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Νίκος Παππάς.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Ανοιχτά σήμερα τα εμπορικά καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Berkshire και Pimco επενδύουν στην εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Πάνος Καμμένος: Ζητά δημοψήφισμα για το Σκοπιανό



    ΣΧΟΛΙΑ