• Top Stories

    Ο Ισπανός ΥΠΟΙΚ Ντε Γκίντος ξεκαθαρίζει: Δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup

    Λουίς ντε Γκίντος

    O Λουίς ντε Γκίντος με τον Γερούν Ντάισελμπλουμ


    Ο υπουργός Οικονομικών της Ισπανίας Λουίς ντε Γκίντος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup, παρά τα όσα ακούγονται μετά τις φήμες για ενδεχόμενη παραίτηση του Ολλανδού Γερούν Ντάισελμπλουμ από τη θέση.

    «Δεν είμαι υποψήφιος για την προεδρία του Eurogroup», δήλωσε ο Ισπανός υπουργός Οικονομικών κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

    Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας Μαριάνο Ραχόι υποστήριξε τον υπουργό του λέγοντας ότι είναι «μία από τις σημαντικότερες και ικανότερες προσωπικότητες του Eurogroup».

    Ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας και πρόεδρος του Eurogroup βρίσκεται στο επίκεντρο των συζητήσεων μετά τις δηλώσεις του της περασμένης εβδομάδας στον γερμανικό Τύπο ότι οι χώρες του Νότου έφαγαν τα λεφτά τους σε ποτά και σε γυναίκες.

    Σημειώνεται ότι οι πρωθυπουργοί της Ιταλίας και της Πορτογαλίας ζήτησαν την παραίτησή του, ενώ η θητεία του λήγει τον Ιανουάριο 2018. Ο Γερούν Ντάισελμπλουμ απάντησε ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν και ότι «λυπάται», αποκλείοντας ταυτόχρονα το ενδεχόμενο παραίτησης.

    Ο Λουίς ντε Γκίντος ήταν ο κύριος αντίπαλος του Ντάισελμπλουμ το 2015, στο τέλος της πρώτης θητείας του, η οποία ανανεώθηκε.

    Οι δηλώσεις του κ. Ντάισελμπλουμ είναι «ατυχείς», επανέλαβε σήμερα ο ντε Γκίντος, κάνοντας λόγο για «αλλαγή τόνου» εκ μέρους του συναδέλφου του.

    Στη συνέχεια, ο ισπανός υπουργός Οικονομικών ανέφερε πως λυπάτα για το ότι οι Ισπανοί δεν εκπροσωπούνται επαρκώς στα εκτελεστικά πόστα των ευρωπαϊκών θεσμών, ιδιαίτερα με βάση τη συμβολή της χώρας στην ευρωπαϊκή οικονομία.

    Η ισπανική οικονομία αναπτύχθηκε κατά 3,2% το 2016, με ρυθμό διπλάσιο του μέσου όρου της ευρωζώνης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Kαμμένος: Μόνο οι ΗΠΑ μπορούν να μας βοηθήσουν με ένα σχέδιο Μάρσαλ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Σάρα Βάγκενκνεχτ (Die Linke): «Τρομοκράτης ο Ερντογάν»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ντράγκι: Καθήκον των ευρωπαϊκών οργάνων η ενίσχυση της νομιμότητας – Όλη η έκθεση για την ΕΚΤ



    ΣΧΟΛΙΑ