• Πολιτική

    Συγκλονίζουν οι λεπτομέρειες από την πτώση του Χιούι – Τι είπε η Β. Πλεξίδα στους γονείς της (video)


    Σοκαρίστηκες είναι οι λεπτομέρειες που έρχονται στο φως τις δημοσιότητας για τις στιγμές λίγο μετά την πτώση του μοιραίου ελικοπτέρου Χιούι, στην Ελλασόνα.

    Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Ρουμπίνη Λεονταρή, η οποία εξέτασε τα 4 πτώματα, ο θάνατος τους ήταν ακαριαίος. Είχαν κακώσεις στο κεφάλι, στο σώμα και στα άκρα, είχαν αιμορραγία και βεβαίως οι κακώσεις ήταν συμβατές με την αναφερόμενη πτώση και συντριβή του ελικοπτέρου.

    Όσο για την 26χρονη αρχιλοχία Βασιλική Πλεξίδα, σώθηκε πραγματικά από θαύμα.

    Στην πρώτη επαφή με τους γονείς της, ενώ ήταν ακόμη σε κατάσταση σοκ, τους εξήγησε πώς σώθηκε από τη συντριβή του ελικοπτέρου. Όπως τους είπε, ήταν δεμένη στο κάθισμά της στο ελικόπτερο, όταν αυτό αποκολλήθηκε πριν από την πρόσκρουση στο έδαφος, με αποτέλεσμα να εκτιναχθεί έξω από το ελικόπτερο. Μάλιστα, τα μέλη του κλιμακίου της ΔΕΗ που εντόπισαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου, βρήκαν την Βασιλική Πλεξίδα όρθια, σε κατάσταση σοκ.

    Η 27χρονη που επέβαινε στο μοιραίο ελικόπτερο νοσηλεύεται στο 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη και σύμφωνα με δηλώσεις του πατέρα της που επικαλέστηκε ο ΣΚΑΪ, φέρει μόνο εκδορές και δεν έχει κατάγματα.

    Την ίδια ώρα, συγκλονίζει το ξέσπασμα του πατέρα του άτυχου χειριστή του ελικοπτέρου. Ο Γιώργος Γούλας μίλησε για τον γιο του στο τηλεοπτικό σταθμό  «Ε».

    «Έχασα το καμάρι μου, σε όλα τα σχολεία πρώτος. Έχει δύο κορούλες, η μία πάει πρώτη δημοτικού, η δεύτερη είναι 2,5 ετών. Ήταν επιλογή του να καταταγεί στον ελληνικό στρατό και μάλιστα ήταν επιλογή του η αεροπορία. Τον έστειλαν στα Χιούι, ενώ είχε εκπαιδευτεί στα Απάτσι», ανέφερε μεταξύ άλλων συγκλονισμένος.

    Την μαρτυρία του έδωσε κατέθεσε και ο πρόεδρος της Κοινότητας του Σαρανταπόρου Γιάννης Βαϊτσης.

    Ο Γιάννης Βαϊτσης έφτασε από τους πρώτους στο σημείο της πτώσης του άτυχου ελικοπτέρου, μετά από ένα συνεργείο της ΔΕΗ, και αντίκρισε ένα σωρό λαμαρίνες και πτώματα.

    «Δεν μπορώ να πάω πιο κοντά… Βλέπω πτώματα… Υπάρχει και μια κοπέλα που είναι ζωντανή. Μίλησα μαζί της, αλλά δεν μπορώ να την μετακινήσω…» είπε ο πρόεδρος της κοινότητας, σύμφωνα με το larissanet.gr

    Αμέσως ειδοποίησε τον δήμαρχο Ελασσόνας Νίκο Ευαγγέλου και εν συνεχεία ενημερώθηκαν οι υπηρεσίες του Στρατού, της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ, οι οποίες έσπευσαν για το σημείο της τραγωδίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Όλο το χρονικό της πτώσης του ελικοπτέρου. Γιατί σώθηκε από θαύμα η Βασιλική Πλεξίδα. Είχε Άγιο είπε η μητέρα της

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποια είναι η Βασιλική Πλεξίδα που επέζησε από τη συντριβή του στρατιωτικού ελικοπτέρου- Τι δήλωσε η μητέρα της;



    ΣΧΟΛΙΑ