• Πολιτική

    Ελασσόνα: Σοκαριστική μαρτυρία του ανθρώπου που βρήκε την Βασιλική Πλεξίδα

    • NewsRoom
    Ελασσόνα


    Όλο και περισσότερες πληροφορίες και αποκαλύψεις βγαίνουν στο φως της δημοσιότητας, όσο περνούν οι μέρες, για την τραγωδία στην Ελασσόνα. Αυτή τη φορά, υπάρχει η μαρτυρία του ανθρώπου που βρήκε την Βασιλική Πλεξίδα, την μοναδική επιζήσασα από την πτώση και συντριβή του μοιραίου Χιούι.

    Ο άνθρωπος αυτός, ο τεχνικός της ΔΕΗ, Δημοσθένης Χατζηλελέκος, ήταν εκείνος που πρώτος πήγε στα συντρίμμια του Χιούι, χωρίς να το ξέρει, καθώς έψαχνε την εστία της βλάβης στη ΔΕΗ.

    Σιγά-σιγά πλησίαζαν και αυτός και οι συνάδελφοί του όλο και περισσότερο στο δύσβατο σημείο της πτώσης του ελικοπτέρου, μέχρι που αντίκρισαν όλοι τα συντρίμμια. Ο κ. Χατζηλελέκος, όμως, πέρα από το χάος και την άμορφη μάζα που αντίκρισε, είδε και την Βασιλική Πλεξίδα, προφανώς σοκαρισμένη.

    Όπως είπε και ο ίδιος στο thessaliatv.gr, «Είδα μία κοπελίτσα, καθόταν σαν σε κάθισμα, κάτω στο χώμα, ήταν χτυπημένη». Κατευθείαν, ειδοποίησε γιατρούς και την αστυνομία και έκατσε μαζί της, εκτελώντας τις “οδηγίες” των γιατρών. «Μου είπαν κάθε πέντε λεπτά να της μιλάω, τη ρώτησα αν θέλει νεράκι, της σκούπισα τα χείλη γιατί ήταν μέσα στα αίματα… Ήταν πολύ σοκαρισμένη η κοπέλα, μόνο που μου είπε ήταν να της σκουπίσω λίγο τα χείλη».

    Παρ’ όλα αυτά, επειδή ήταν αρκετά κοντά στο πεσμένο ελικόπτερο, ο ίδιος, χωρίς να ξέρει ότι εκεί μέσα βρίσκονταν τέσσερις σοροί, αφού οι άτυχοι επιβαίνοντες αξιωματικοί έχασαν όλοι την ζωή τους, περίμενε μήπως μπορέσει και βοηθήσει ενδεχομένως κάποιον τραυματία: «Οι άλλοι ήταν μέσα, μιλούσα στην κοπέλα μες τα αίματα και κοιτούσα μήπως βγει και κάποιος άλλος να τον βοηθήσω».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Συντριβή ελικοπτέρου: Η κατάθεση της επιζήσασας Πλεξίδα – Πότε θα γίνει η κηδεία των θυμάτων

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Στην Ουάσινγκτον Τσακαλώτος, Παπαδημητρίου και Χουλιαράκης για τη Σύνοδο του ΔΝΤ – Φρένο στις προσδοκίες από τον Ρέγκλινγκ

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ:  Συγκλονίζουν τα προφητικά λόγια του υποστράτηγου: Προσοχή στα ατυχήματα, ας μην γινόμαστε χωρίς λόγο λιγότεροι

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ