• Big Story

    Συντριβή ελικοπτέρου: Η κατάθεση της επιζήσασας Πλεξίδα – Πότε θα γίνει η κηδεία των θυμάτων

    • NewsRoom
    συντριβή


    Τέσσερις άνθρωποι έχασαν την ζωή τους στην μοιραία πτήση του Χιούι που έπεσε στην περιοχή του Σαρανταπόρου, στην Ελασσόνα. Μόνο μία ήταν επιζήσασα, η αρχιλοχίας της Αεροπορίας Στρατού, Βασιλική Πλεξίδα, που όπως φάνηκε, σώθηκε από θαύμα.

    Η “τυχερή μέσα στην ατυχία της” αρχιλοχίας, έδωσε μάλιστα και την πρώτη της μαρτυρία για το συμβάν, με τις λεπτομέρειες να είναι πράγματι ανατριχιαστικές, καθώς ο,τι έγινε, έγινε σε κλάσματα δευτερολέπτου.

    Αυτά είναι τα πρώτα λόγια της επιζήσασας: «Πετούσαμε χαμηλά. Πέσαμε σε ομίχλη, η ορατότητα ήταν άκρως περιορισμένη έως μηδενική. Το ελικόπτερο ακούμπησε στα καλώδια της ΔΕΗ και έχασε την ισορροπία του. Ολα έγιναν σε κλάσματα του δευτερολέπτου. Με την πρόσκρουση στο έδαφος έχασα τις αισθήσεις μου. Όταν ύστερα από ώρα τις βρήκα ξανά, ήταν σαν να ξυπνούσα από ένα εφιαλτικό όνειρο, όμως, με αφόρητους πόνους σε όλο μου το σώμα».

    Στην κυριολεξία, πάντως, Βασιλική Πλεξίδα, σώθηκε από θαύμα, αφού σύμφωνα και με όσα φάνηκε να λέει στους γονείς της, το κάθισμα, στο οποίο ήταν δεμένη, έφυγε από την θέση του με την πρόσκρουση στο έδαφος και εκτοξέυθηκε μακριά από το ελικόπτερο και τα συντρίμμια. Κάτι απολύτως λογικό, όπως λένε και πιο έμπειροι πιλότοι, αφού η ταλάντωση από το μπλέξιμο σε καλώδιο της ΔΕΗ μπορεί να αποκολλήσει το κάθισμα.

    Αξίζει να αναφερθεί ότι επειδή υπήρξε διακοπή ρεύματος στην περιοχή, κλιμάκια της ΔΕΗ κινήθηκαν για την αποκατάσταση της βλάβης, όταν ξαφνικά είδαν τα συντρίμμια και την κοπέλα σοκαρισμένη. Η Πλεξίδα, νοσηλεύεται στο 424 Στρατιωτικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης. Έχει υποστεί κάταγμα λεκάνης αλλά και χτυπήματα σε χέρια, πόδια και αυχένα. Μάλιστα, όπως αναφέρει και το “Έθνος”, έχει ήδη πραγματοποιήσει κάθε πιθανή εξέταση, μπαίνοντας και για προληπτικούς κυρίως λόγους στην εντατική.

    Η κηδεία των θυμάτων

     

     

    Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν οι κηδείες των άτυχων αξιωματικών του Ε.Σ., που έμελλε να αφήσουν την τελευταία τους πνοή πάνω στο καθήκον τους.

    Πιο συγκεκριμένα, σήμερα θα διεξαχθεί στη Λάρισα, στις 11, η κηδεία του ταγματάρχη (ΑΣ) και κυβερνήτη του Χιούι, Δημοσθένη Γούλα.

    Ελασσόνα

    Σήμερα, επίσης, θα τελεστεί και η εξόδιος ακουλουθία του συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, υπολοχαγού (ΑΣ) Κωνσταντίνου Χατζή, στις 3 το απόγευμα, στη Φαλάνη της Λάρισας.

    Ελασσόνα

    Αύριο, στις 10 το πρωί, στο Παλαιοκκλήσι Καρδίτσας, θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του συνταγματάρχη (ΤΘ) Θωμά Αδάμου.

    Ελασσόνα

    Τέλος, στην τελευταία του κατοικία, θα οδηγηθεί αύριο στις 6 το απόγευμα, στην Αρχαία Ελεύθερνα του Ρεθύμνου, ο υποστρατήγος Ιωάννης Τζανιδάκης.

    Ελασσόνα

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: ΠΦΥ: Φεύγει το ΠΕΔΥ έρχεται ο οικογενειακός γιατρός

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δεκτή με 187 «ναι» η πρόταση της κυβέρνησης για εξεταστική για την Υγεία

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ένας διασώστης του ΕΚΑΒ εξηγεί πώς χάνονται ζωές για το… τίποτα – Ποια είναι η ευθύνη των πολιτών

     

     

     

     



    ΣΧΟΛΙΑ