• Πολιτική

    Με στυλωμένα τα πόδια οι αρχαιολόγοι του ΚΑΣ: Στόχος να μην αναγερθεί το Mall στο Ελληνικό

    • NewsRoom


    Μπορεί να υποχώρησαν από τις απαιτήσεις τους να κηρυχθεί το μεγαλύτερο μέρος του Ελληνικού αρχαιολογικός χώρος, ωστόσο τα μέλη του ΚΑΣ, το οποίο συνεχίζει την μαραθώνια συνεδρίασή του, φαίνεται πως βρήκαν νέο «στόχο»: Να εμποδίσουν την ανέγερση του εμπορικού κέντρου που περιλαμβάνεται στα σχέδια των επενδυτών.

    Πρόκειται για τη ζώνη οικιστικής ανάπτυξης προς τη λεωφόρο Βουλιαγμένης, η οποία περιλαμβάνει 700 στρέμματα, εξαιρουμένου του λόφου Χασάνι. Στην συγκεκριμένη περιοχή, στα βορειοδυτικά του συνολικού οικοπέδου του χώρου του παλαιού αεροδρομίου, το επενδυτικό σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία ενός Mall και άλλων κτηρίων.

    Η νέα πρόταση είναι σαφώς μικρότερη από την αρχική, καθώς φτάνει στο 1/7 με 1/10 αυτής, ενώ κατά τη συνεδρίαση ακούστηκαν προτάσεις για ακόμα πιο περιορισμένο χώρο, στην ίδια ωστόσο περιοχή. Πάντως, η νέα πρόταση φαίνεται πως ενόχλησε τον Σύνδεσμο Αρχαιολόγων.

    Όσο για το σκεπτικό για την κήρυξη του συγκεκριμένου χώρου ως αρχαιολογικού, βασίζεται στην ύπαρξη αρχαίων τάφων που βρίσκονται στην αυλή του αμαξοστασίου του τραμ καθώς και στο  αρχαίο λατομείο των Τραχώνων, από το οποίο σώζεται ένας τοίχος σε κατάχωση και αρχαία μπάζα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Οι αόρατες δυνάμεις που δίνουν σκληρή μάχη στο ΚΑΣ για το Ελληνικό

     



    ΣΧΟΛΙΑ