• Πολιτική

    Σήμερα η συνεδρίαση της ΠΟΕ – ΟΤΑ: Συνέχιση κινητοποιήσεων ή λήξη απεργίας;

    • NewsRoom
    ΠΟΕ ΟΤΑ


    Έφτασε η ημέρα όπου η ΠΟΕ – ΟΤΑ θα συνεδριάσει, προκειμένου να πάρει αποφάσεις, είτε για συνέχιση των κινητοποιήσεων και των απεργιών είτε για ανάληψη των καθηκόντων των εργαζομένων και πάλι.

    Μετά την συνάντηση με τον Πάνο Σκουρλέτη αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα, όπου δεν τα βρήκαν, οι υπεύθυνοι της ΠΟΕ – ΟΤΑ, είχαν ανακοινώσει ότι η Πέμπτη θα ήταν η ημέρα που θα κρίνει την συνέχεια της κατάστασης. Με δεδομένο το γεγονός ότι τα σκουπίδια όλο και πληθαίνουν αλλά και το ότι έρχεται καύσωνας, σε περίπτωση που η απεργία δεν σταματήσει, αναμένονται δύσκολες συνθήκες τις επόμενες ημέρες.

    Αρχικά έχει προγραμματιστεί στις 10.30 συγκέντρωση στην πλατεία Καραϊσκάκη προκειμένου να πραγματοποιηθεί πορεία προς την Βουλή. Στην συνέχεια θα λάβει μέρος η συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕ – ΟΤΑ.

    Μέσα σε όλα αυτά, η κυβέρνηση παραμένει θεατής. Από την μία, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του πρωθυπουργού να τα βρει με τους απεργούς, δεν έχει πραγματοποιηθεί άλλη κίνηση και από την άλλη, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος, έχουν ξεκινήσει ένα γαϊτανάκι με την αντιπολίτευση, όπου ο ένας ρίχνει το μπαλάκι της ευθύνης στον άλλον.

    Ο κ. Τζανακόπουλος, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, ανέφερε ότι είναι ευθύνη της ΝΔ η μη αναστολή των κινητοποιήσεων:  «η συνδικαλιστική παράταξη της ΝΔ, μετά από εντολές της ίδιας της ηγεσίας του κόμματος, άλλαξε την πάγια θέση της στο ΔΣ της ΠΟΕ-ΟΤΑ και παρά την αντίθετη εισήγηση δεν ανεστάλησαν οι κινητοποιήσεις».

    Ο κ. Σκουρλέτης, από πλευράς του, δήλωσε πως: «η κυβέρνηση δεν πρόκειται να επιτρέψει τη διακινδύνευση της δημόσιας υγείας, αλλά ούτε και την παράδοση μίας δημόσιας και ευαίσθητης υπηρεσίας σε ιδιωτικά συμφέροντα».

    Η κυβέρνηση έχει εναλλακτικό πλάνο

    Πέρα από τις κατηγορίες στην ΝΔ, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος, την ίδια στιγμή, ενημέρωσε πως το εναλλακτικό σχέδιο της κυβέρνησης, είναι η Δικαιοσύνη και ο στρατός, σύμφωνα και με την Καθημερινή.

    Δηλαδή, αφενός να ενεργοποιηθεί η Δικαιοσύνη αφού η δημόσια υγεία κινδυνεύει και αφετέρου σκοπεύει να βγάλει στους δρόμους οχήματα του στρατού ώστε το προσωπικό να μαζέψει τα σκουπίδια.

    Σπάει η απεργία στην Θεσσαλονίκη

    Οι εργαζόμενοι στον δήμο της Θεσσαλονίκης, δεσμεύτηκαν πως η πόλη, αν λήξει η απεργία, μέχρι την Κυριακή θα είναι όπως πριν και ο κ. Μπουτάρης αναγκάστηκε να σταματήσει προσωρινά την συμφωνία με ιδιώτη.

    Η αγωνία του υπουργείου Τουρισμού

    Ο τουρισμός, μέσα από όλη αυτήν την κατάσταση, πλήττεται σοβαρά, με όλο τον κλάδο αλλά και το υπουργείο Τουρισμού να ζητούν συνεχώς λύση στο θέμα.

    Χαρακτηριστικά, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων κ. Γιάννης Ρέτσος, έγραψε στο Twitter το εξής: «Ας σταματήσουμε επιτέλους να πυροβολούμε τα πόδια μας! Δεν το αντέχει ούτε η κοινωνία ούτε η οικονομία μας!».

    Δηλώσεις έκανε και η υπουργός Τουρισμού, κ. Έλενα Κουντουρά: «η απεργία της ΠΟΕ-ΟΤΑ θέτει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία, πλήττει τον τουρισμό και δυσφημεί τη χώρα».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπληκτο το Μαξίμου με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ρίχνει την ευθύνη στον Μητσοτάκη, το ΠΑΜΕ και τη ΛΑΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Χρήστος Μεγάλου: Η Πειραιώς «φουλάρει» τις μηχανές και ρίχνει 5 δισ. στην αγορά



    ΣΧΟΛΙΑ