ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ο Νεκτάριος Σαντορινιός επιβεβαίωσε με δηλώσεις του το γεγονός ότι το δεξαμενόπλοιο που βυθίστηκε είχε προσωρινό πιστοποιητικό αξιοπλοΐας.
Σύμφωνα με τα όσα είπε ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μιλώντας στον Real FM 97,8, τα πιστοποιητικά του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» έληγαν στο τέλος Ιουλίου.
«Δόθηκε μια δεκαήμερη παράταση χωρίς επιθεώρηση, από τον νόμο προβλέπεται αυτό, και αρχές Αυγούστου για να δοθεί η δίμηνη παράταση έγινε έκτακτη επιθεώρηση και δόθηκε η δίμηνη παράταση», τόνισε.
«Εάν υπάρχουν ευθύνες για την επιθεώρηση, αυτές θα ελεγχθούν. Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά ότι έγινε σωστά η επιθεώρηση, οι ευθύνες θα ελεγχθούν», συμπλήρωσε.
Ο υφυπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε παράλληλα: «Φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί η διαδικασία καθαρισμού σε 20 ημέρες. Σε 20 ημέρες από χθες, θα ολοκληρωθεί και η διαδικασία απάντλησης των καυσίμων από το πλοίο».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Π. Κουρουμπλής: Στόχος είναι να απαντληθεί το πετρέλαιο από το βυθισμένο σκάφος
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Απίστευτος ο Υπουργός Γ. Τσιρώνης: Φταίει η κοινωνία για την καταστροφή στον Σαρωνικό
ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Διαμαρτυρία της ΠΑNΕΝ έξω από τα γραφεία της πλοιοκτήτριας εταιρείας του «Αγία Ζώνη ΙΙ»
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Γιώργος Φουστάνος: Χωρίς τους Έλληνες εφοπλιστές ο κόσμος θα ήταν διαφορετικός
- Alphabet: Στα 113,83 δισ. δολάρια τα έσοδα στο τέταρτο τρίμηνο – Διπλασιάζει τις δαπάνες για επενδύσεις στο ΑΙ
- Snap: Ξεπέρασε τις εκτιμήσεις στο 4ο τρίμηνο – Ανακοίνωσε πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους 500 εκατ. δολαρίων
- Η Αίγυπτος απαγόρευσε την διαδικτυακή πλατφόρμα παιχνιδιών Roblox
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.