• Top Stories

    Ποια σχολή προμηνύει λαμπρό μέλλον;

    Πανελλαδικές


    Η σχολή που θα επιλέξει ένας μαθητής, καλώς ή κακώς, θα καθορίσει σε κάποιο βαθμό το επαγγελματικό του μέλλον. Ενόψει των πανελλαδικών εξετάσεων, οι μαθητές βρίσκονται στην αναζήτηση της σωστής επιλογής μιας σχολής, η οποία θα είναι σε θέση να τους προσφέρει σαφώς ένα καλό επαγγελματικό μέλλον.

    Σύμφωνα με μελέτες λοιπόν, υπάρχουν τμήματα στα ΑΕΙ, τα οποία ανεξαρτήτως της οικονομικής κρίσης, έχουν καλή απορρόφηση στην αγορά. Παρόλα αυτά δεν είναι ιδιαιτέρως γνωστά στους νέους.

    Τα τμήματα αυτά, ανήκουν στο 5ο επιστημονικό πεδίο Οικονομίας & Πληροφορικής και είναι τα εξής:

    1. Διοικητικής Επιστήμης και Τεχνολογίας (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών): Ξεχωρίζει για το καινοτόμο πρόγραμμα σπουδών του αλλά και την έντονη εξωστρέφειά του. Προετοιμάζει στελέχη με διαθεματικές γνώσεις, ολοκληρωμένο γνωστικό υπόβαθρο για τις σύγχρονες ανάγκες του επιχειρείν.
    2. Τουριστικών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιά): Λαμβάνοντας υπόψη τους αυξανόμενους θετικούς δείκτες στη «βαριά» βιομηχανία της χώρας μας αλλά και ένα σύγχρονο πρόγραμμα σπουδών που θα εφαρμόσουν τα τμήματα λόγω και του νεοσύστατου χαρακτήρα τους, αναμένεται να προσελκύσουν το ενδιαφέρον αρκετών μαθητών που θέλουν να επενδύσουν τις γνώσεις τους σε έναν από τους βασικούς πυλώνες της ελληνικής οικονομίας.
    3. Διοίκηση Συστημάτων Εφοδιασμού (ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας-ΤΕΙ Κεντρικής Μακεδονίας): Οι απόφοιτοι μπορούν να εργαστούν τόσο ως στελέχη (logistian) όσο και ευρύτερα ως στελέχη διοίκησης επιχειρήσεων.
    4. Ναυτιλιακών Σπουδών (Πανεπιστήμιο Πειραιά) – Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Προετοιμάζονται στελέχη και επιστήμονες ικανούς να επανδρώσουν πλήθος θέσεων στα οικονομικοδιοικητικά πεδία της Ναυτιλίας.
    5.  Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης (Πανεπιστήμιο Αιγαίου): Ένας στοχευμένος συνδυασμός γνωστικού υποβάθρου μηχανικού και οικονομικοδιοικητικού στελέχους είναι το βασικό χαρακτηριστικό και πλεονέκτημα του συγκεκριμένου τμήματος.

     

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: O ξενοδόχος Φώτης Κοκοτός σε ένα video – καταπέλτη αναρωτιέται «Γιατί δε βγαίνουν από τα ξενοδοχεία οι πελάτες μας»;

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Πάσχα σε ορθόδοξη εκκλησία για τον Τομ Χανκς και την οικογένειά του (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αιφνιδιαστική κίνηση από Μέι-Ανακοίνωσε εκλογές στις 8 Ιουνίου



    ΣΧΟΛΙΑ