• Πολιτική

    Παπαδημούλης: «Ψήφος ευθύνης από τους 153 βουλευτές των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ – Εκλογές θέλει μόνο ο Μητσοτάκης»

    • NewsRoom
    Παπαδημούλης


    Την πλήρη πίστη και αισιοδοξία του εξέφρασε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, σχετικά με την έγκριση της συμφωνίας, καθώς πίστεύει πως και οι 153 βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας, θα ψηφίσουν θετικά.

    Συκγκεριμένα, δήλωσε: «Και οι 153 βουλευτές θα ψηφίσουν με αίσθημα ευθύνης και όχι πειθαρχίας. Ο Φίλης, ο Σκουρλέτης, ο Δρίτσας και η Χριστοδουλοπούλου θα ψηφίσουν. Όσον αφορά τους ψιθύρους περί εκλογών, απάντησε ως εξής: «οι 13 της Κ.Ε. που υπέγραψαν το κείμενο δεν ζητούν εκλογές, το αίτημα για εκλογές είναι θέση της ΝΔ και του κ. Μητσοτάκη».

    Σε συνέντευξή του στον ANT1, αναφέρθηκε στην συμφωνία, κάνοντας λόγο για περίγραμμα και όχι τελικό πακέτο, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις για αρνητικά σημεία, όπως πχ. μειώσεις συντάξεων. Ακόμη, έδωσε τις εκτιμήσεις του σχετικά με το πλεόνασμα: «ο στόχος για πλεονάσματα 3,5% το 2018 θα επιτευχθεί και αυτό το πιστεύουν οι 3 από τους 4 που μετέχουν στους θεσμούς. Το ΔΝΤ παραμένει πιο απαισιόδοξο. Τα αντίμετρα, θα ληφθούν για οτιδήποπτε προκύψει πάνω από το 3,5% του πλεονάσματος».

    Πρόσθετα μέτρα, πάντως, το 2017 αλλά και το πρώτο 8μηνο -τουλάχιστον- του 2018, δεν θα χρειαστεί να ληφθούν, καθώς μετά τον Αυγουστό του 2018 θα επαναπροσδιοριστούν τα μέτρα για το χρέος.

    Τέλος, εμφανίστηκε ειλικρινής στο θέμα της αποτελεσματικότητας της κυβέρνησης αφού: «υπάρχουν τομείς που δεν τα έχουμε καταφέρει, όπως θα ήθελαν οι πολίτες». Επίσης, με τη στάση του έδειξε να συμφωνεί με τις αλλαγές προσώπων στην κυβέρνηση αλλά και στην αναγκαιότητα της αντιμετώπισης διαφόρων γεγονότων που “βλάπτουν” τον πολίτη, όπως η γραφειοκρατία και η διαφθορά.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μέρκελ και Λαγκάρντ συναντιούνται και συζητούν για το ελληνικό χρέος

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Χρήστος Μεγάλου: Σε 8 ημέρες αναλαμβάνει τα ηνία της Πειραιώς. Η αγωνία στο κατακόρυφο

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ντάισελμπλουμ: «Μπορεί να φταίει η κούρασή μου για τις δηλώσεις για τον Νότο»
       



    ΣΧΟΛΙΑ