• Πολιτική

    Ο Καμμένος «βασιλιάς», σε μια πολιτική παρτίδα σκάκι για γερούς παίκτες


    Από την μία το Μαξίμου, από την άλλη η Πειραιώς και στο επίκεντρο ο Πάνος Καμμένος να παρασύρεται από τα απόνερα της υπόθεσης Noor 1. Τελικώς η κυβέρνηση δεν κατεβάζει τους τόνους σε σχέση με τις καταγγελίες της Νέας Δημοκρατίας για επικοινωνία του υπουργού Άμυνας με ισοβίτη κατηγορούμενο για την υπόθεση Noor 1.

    Αντιθέτως πετάει το μπαλάκι στην αξιωματική αντιπολίτευση προκαλώντας την να καταθέσει πρόταση μομφής εις βάρος του υπουργού Άμυνας με αφορμή την συνομιλία του με τον ισοβίτη δίνοντας άκρως πολιτική διάσταση στο θέμα.

    Πρόκειται για μία υπόθεση που συντηρείται ψηλά στην επικαιρότητα εδώ και ημέρες έπειτα από δημοσιεύματα που αποκάλυπταν την επικοινωνία Καμμένου με κατάδικο για υπόθεση ναρκωτικών. Τα δημοσιεύματα αξιοποίησε η ΝΔ και όχι μόνο κατηγορώντας τον υπουργό ότι παρεμβαίνει σε ζητήματα δικαιοσύνης συνομιλώντας με μάρτυρα της περιβόητης υπόθεσης.

    Το σίγουρο είναι ότι το Μαξίμου παρέχει απόλυτη στήριξη στον υπουργό Άμυνας και κυβερνητικό εταίρο και μάλιστα κατηγορεί την ΝΔ ότι τον στοχοποιεί «γύρω από την βρώμικη υπόθεση» λέγοντας ότι την ανακάλυψε οψίμως και «όχι όταν οι βασικοί μάρτυρες έπεφταν ο ένας μετά τον άλλον νεκροί».

    Επίσης σίγουρο είναι ότι η Πειραιώς προσπαθεί να δημιουργήσει ρήγμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης καταγγέλλοντας τον Π. Καμμένο όχι μόνο για την εμπλοκή του στην υπόθεση Noor 1, αλλά επιπλέον διότι ο υπουργός κατά παράβαση των στρατιωτικών κανονισμών χρησιμοποιεί ως πιλότος, πολεμικά ελικόπτερα θέτοντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές και στρατιωτικό υλικό καταπατώντας τους νόμους με αλαζονεία και ανευθυνότητα.

    Επιπλέον, η Νέα Δημοκρατία θυμίζει την ανάρτηση που έγινε από τον επίσημο λογαριασμό στα social media του κ. Καμμένου, γραβάτας με άσεμνο περιεχόμενο που υποδήλωνε την ικανοποίησή του για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης στο Eurogroup.

    Οι καταγγελίες της ΝΔ φαίνεται όμως ότι δεν βρίσκουν ευήκοα ώτα στο Μαξίμου. Γι’ αυτό άλλωστε το ίδιο το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού παρενέβη στο θέμα αποδίδοντας τους υψηλούς τόνους της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην εκτίμηση πως διαψεύστηκαν οι ελπίδες της για πολιτική αποσταθεροποίηση στην χώρα μετά τα αποτελέσματα του τελευταίου Eurogroup.

    Κυβερνητικές πηγές προσπαθούν να πάνε το θέμα παραπέρα και να μπουν στην υπόθεση της ουσίας Noor 1 για την οποία κατηγορείται ο Π. Καμμένος. «Γιατί δεν μιλάνε ανοιχτά; Γιατί δεν λένε ονόματα; Εναντίον ποιου στρέφεται η υποτιθέμενη σκευωρία για την οποία κάνουν λόγο στη ΝΔ;» διερωτάται το πρωθυπουργικό γραφείο διατυπώνοντας την ακόλουθη απορία: «’Υπάρχει μήπως συγκεκριμένος επιχειρηματίας που φέρεται να εμπλέκεται και να θίγεται»;

    Η κυβέρνηση θέλει να οδηγήσει την ΝΔ στη Βουλή ακόμη και μέσω υποβολής πρότασης μομφής στο πρόσωπο του Π. Καμμένου ακριβώς για να απαντηθούν αυτά τα ερωτήματα, πρακτικά δηλαδή για να ανοίξει ο φάκελος του noor1 και να ακουστούν ονόματα.

    Η Νέα Δημοκρατία αν και αρχικώς είχε μπει σε σκέψεις γύρω από μία τέτοια πιθανότητα φαίνεται ότι θα ήθελε να αποφύγει μία τέτοια εξέλιξη στην οποία μπορεί να αυτοπαγιδευτεί καθώς στην Βουλή επί τρεις ημέρες δεν θα συζητείται μόνο η τηλεφωνική επικοινωνία Καμμένου με τον ισοβίτη αλλά και ολόκληρη η ουσία περί την υπόθεση Noor 1.

    Αρμόδιες πηγές αναφέρουν ότι το «παιχνίδι χοντραίνει» και ότι από την στιγμή που η αξιωματική αντιπολίτευση και άλλα κόμματα μπήκαν στον χορό θα πρέπει και οι ίδιοι να χορέψουν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Τελεσίγραφο ESM σε Αθήνα: Πληρώστε τους ιδιώτες αν θέλετε να πάρετε τα χρήματα

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Άγριος πόλεμος μεταξύ Μαξίμου και ΝΔ για τα… μάτια του Πάνου Καμμένου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Μας… τρολάρει η Goldman Sachs: «Ανθίζουν» οι επενδύσεις στην Ελλάδα τον τελευταίο χρόνο



    ΣΧΟΛΙΑ