ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Energean: Κόστος 10 εκατ. δολάρια τον μήνα για ανενεργές δραστηριότητες στο Ισραήλ – Κίνδυνος καθυστέρησης για το Katlan
Οι Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν εφαρμόζουν ένα επίσημο σύστημα πληρωμών και αδειοδότησης για εμπορικά πλοία που ζητούν διέλευση από το Στενό του Ορμούζ, σύμφωνα με το Bloomberg.
Οι εμπορικοί όροι διαπραγματεύονται κατά περίπτωση, αλλά βασίζονται σε ένα κλιμακωτό σύστημα τιμολόγησης με πληρωμή σε κρυπτονομίσματα ή κινεζικό γιουάν – μέτρα που μειώνουν την έκθεση στο χρηματοπιστωτικό σύστημα των ΗΠΑ.
Οι συναλλαγές καθιερώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με πληροφορίες από ναυτιλιακές εταιρείες.
Μια εταιρεία-βιτρίνα για το IRGC λαμβάνει μια αίτηση από τον πλοιοκτήτη, στην οποία περιγράφονται λεπτομερώς τα στοιχεία του πλοίου και οι εθνικές του σχέσεις.
Η αίτηση στη συνέχεια διαβιβάζεται σε μια περιφερειακή μονάδα του Ναυτικού του IRGC, η οποία διενεργεί έλεγχο στοιχείων για να βεβαιωθεί ότι το πλοίο δεν έχει δεσμούς με εχθρικό κράτος, όπως οι ΗΠΑ ή το Ισραήλ.
Μόλις ολοκληρωθεί ο έλεγχος ασφαλείας, οι δύο πλευρές καταρτίζουν μια συμφωνία ξεκινώντας από ένα κατάλογο χρεώσεων, με τις χαμηλότερες τιμές να χορηγούνται σε πλοία ευνοούμενων εθνικοτήτων.
Η κατώτατη τιμή για αυτές τις εμπορικές συναλλαγές είναι περίπου 1 δολάριο ανά βαρέλι για τα δεξαμενόπλοια ή 2 εκατομμύρια δολάρια για ένα VLCC.
Μόλις ληφθεί η πληρωμή σε κρυπτονομίσματα ή σε γιουάν, το IRGC παρέχει στο πλοίο έναν κωδικό πρόσβασης που ισχύει για μία διέλευση από το Στενό του Ορμούζ.
Το πλοίο κατευθύνεται προς το σημείο ελέγχου μεταξύ Κεσμ και Λαράκ, στο βόρειο άκρο του στενού, μεταδίδει τον κωδικό πρόσβασης μέσω VHF και λαμβάνει ιρανική συνοδεία ασφαλείας για το υπόλοιπο της διαδρομής του προς τον Κόλπο του Ομάν.
Διαβάστε επίσης:
Η Τουρκία επιδιώκει να απεγκλωβίσει 11 πλοία από το Στενό του Ορμούζ
Οι Έλληνες εφοπλιστές ναυπηγούν 838 πλοία, από τα οποία τα 381 είναι τάνκερ
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Χρηματιστήριο: Με την Αllwyn στο +4% κρατά τις 2120 μονάδες
- Θάνος Σοφιός (Breakwave Advisors): Aνησυχία στην αγορά ξηρού φορτίου φέρνει ο κίνδυνος επιβράδυνσης
- Κακοκαιρία Erminio: Πλημμυρισμένα σπίτια στην Αττική, άνοιξε τρύπα κοντά στη Μαραθώνος – Στη Ρόδο το μεγαλύτερο ύψος βροχής (Φωτογραφίες)
- Η Παπαστράτος επενδύει στους «Τεχνικούς του Αύριο»: Νέος κύκλος 35 προσλήψεων στο εργοστάσιο στον Ασπρόπυργο
Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.