• Top Stories

    Ντράγκι: «Η ΕΚΤ θα συνεχίσει να στηρίζει οικονομικά την Ευρωζώνη»

    • NewsRoom
    ΕΚΤ

    Mario Draghi, τέως Πρόεδρος ΕΚΤ


    Στο ετήσιο συνέδριο της ΕΚΤ, στη Σίντρα της Πορτογαλίας, μίλησε ο πρόεδρος της κεντρικής τράπεζας, Μάριο Ντράγκι. Μεταξύ άλλων, τόνισε το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) θα συνεχίσει τη νομισματική στήριξη της οικονομίας της Ευρωζώνης και ότι η προσαρμογή της θα γίνει σταδιακά.

    «Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν τώρα σε μία ενίσχυση και διεύρυνση της ανάκαμψης στην Ευρωζώνη. Οι αποπληθωριστικές δυνάμεις έχουν αντικατασταθεί από πληθωριστικές», σημείωσε ο Ντράγκι, υπογραμμίζοντας ότι η νομισματική πολιτική που ακολουθεί η ΕΚΤ είναι αποτελεσματική. «Ωστόσο», πρόσθεσε, «απαιτείται ακόμη ένας σημαντικός βαθμός νομισματικής διευκόλυνσης για να αποκτήσει διάρκεια η δυναμική του πληθωρισμού και να μπορεί να διατηρηθεί. Επομένως, για να είμαστε βέβαιοι για την επάνοδο του πληθωρισμού στον στόχο του (σ.σ.: λίγο κάτω από το 2%), χρειάζεται να επιμείνουμε στη νομισματική πολιτική μας».

    «Και, τέλος, χρειαζόμαστε σύνεση. Καθώς η οικονομία αναπτύσσεται, θα πρέπει να προχωρήσουμε σταδιακά στην προσαρμογή των παραμέτρων της πολιτικής μας, ώστε να διασφαλίσουμε ότι η στήριξή μας συνοδεύει την ανάκαμψη εν μέσω συνεχιζόμενων αβεβαιοτήτων», τόνισε ο Ντράγκι.

    Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τρία νέα στοιχεία δείχνουν τις περίεργες μεθοδεύσεις για το «Noor 1»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Τζανακόπουλος: «Απαγορεύεται από κάποιον νόμο να μιλήσω με υπόδικο;»



    ΣΧΟΛΙΑ