• Top Stories

    Ο Ντόναλντ Τραμπ μόλις ακύρωσε την ιστορική συμφωνία του Ομπάμα με την Κούβα!

    Τραμπ


    Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε σε ομιλία του στο Μαϊάμι την ακύρωση της συμφωνίας που είχε καταλήξει η πρώην κυβέρνηση του προέδρου Ομπάμα με την κυβέρνηση της Κούβας για την αποκατάσταση σχέσεων Ουάσινγκτον και Αβάνας, χαρακτηρίζοντας την “φρικτή” και “λανθασμένη”.

    Όπως δήλωσε, η ακύρωση της συμφωνίας είναι άμεσης ισχύος.

    Ο Αμερικανός πρόεδρος υποστήριξε πως η χαλάρωση των ταξιδιωτικών και εμπορικών περιορισμών με την Κούβα δεν βοηθάει τον κουβανικό λαό, απλώς κάνει πιο πλούσια την κυβέρνηση. Όπως τόνισε, τα έσοδα από τον τουρισμό και το εμπόριο ωφελούν τον κουβανικό στρατό.

    Μάλιστα ανακοίνωσε την αλλαγή πολιτικής απέναντι στην Κούβα, ξεκινώντας από την διατήρηση των κυρώσεων μέχρι την απελευθέρωση των πολιτικών κρατουμένων. Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση για τη διενέργεια ελεύθερων εκλογών που θα διεξαχθούν υπό τη διεθνή εποπτεία.

    Ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος υπογράμμισε πως η πολιτική του θα περιορίσει την ροή αμερικάνικου χρήματος προς την Κούβα. Οι δράσεις του θα παρακάμψουν την κυβέρνηση και το στρατό και θα βοηθήσουν τους απλούς Κουβανούς να ζήσουν μια καλύτερη ζωή.

    Ο ίδιος κάλεσε την Κούβα να έρθει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με μια νέα συμφωνία που θα ωφελεί τον κουβανικό λαό. Πρόσθεσε πως οι ΗΠΑ είναι έτοιμες, πρόθυμες και ικανές να διαπραγματευτούν μια νέα συμφωνία, λέγοντας ότι θα παραμείνει ανοιχτή η πρεσβεία.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Πέθανε ο πρώην καγκελάριος της Γερμανίας Χέλμουτ Κολ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Λονδίνο: Ο ήρωας που έσωσε κοριτσάκι από τον «πύργο της κολάσεως»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Πώς σχολίασε ο διεθνής Τύπος την απόφαση του Eurogroup;



    ΣΧΟΛΙΑ