• Top Stories

    Νέα Δημοκρατία και Ποτάμι καταδικάζουν τη στοχοποίηση Συρίγου

    • NewsRoom
    Άγγελος Συρίγος


     Θέση για τη στοχοποίηση του καθηγητή Άγγελου Συρίγου, πήρε ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Απαράδεκτη η στοχοποίηση Συρίγου» ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο πρόεδρος της ΝΔ , καλώντας για την παρέμβαση εισαγγελέα. «Να εφαρμοστεί άμεσα ο νόμος για τη δημόσια υποκίνηση βίας και να παρέμβει αυτεπαγγέλτως ο Εισαγγελέας», επισημαίνει χαρακτηριστικά.

    Παράλληλα, το Ποτάμι εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηριστικά αναφέρει:            «Η στοχοποίηση του πανεπιστημιακού Άγγελου Συρίγου, όποια στολή κι αν φορούν οι διώκτες του, είναι καθαρά φασιστική ενέργεια και δεν μπορεί να γίνει ανεκτή από κανένα δημοκρατικό πολίτη. Ο καθηγητής έχει γίνει επανειλημμένα στόχος φασιστοειδών επειδή τόλμησε να κάνει παρατήρηση σε κάποιους που κολλούσαν αφίσες σε φρεσκοβαμμένο τοίχο της σχολής του».

    Όπως επισημαίνει το κόμμα της αντιπολίτευσης, «οι τραμπουκισμοί, η βία, η στοχοποίηση ανθρώπων στο όνομα μάλιστα της ελευθερίας (!), που αποτελούν συχνό φαινόμενο στα ΑΕΙ, πρέπει να λάβουν τέλος. Προγραφές γίνονται σε ολοκληρωτικά καθεστώτα κι όχι σε δημοκρατίες. Είναι αυτονόητη η συμπαράστασή μας στον καθηγητή Συρίγο και καλούμε φοιτητές, καθηγητές, πολίτες και φορείς να σταθούν απέναντι από τις ομάδες τραμπούκων που θέλουν να επιβάλουν κλίμα τρομοκρατίας. Οι διώκτες της ελευθερίας της έκφρασης, με κάλυψη το άσυλο, πρέπει να βρουν απέναντί τους το σύνολο των δημοκρατικών πολιτών».

    Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Συρίγος είχε επικρίνει δύο φοιτητές – όχι της Παντείου – που έκαναν αφισοκόλληση στους φρεσκοβαμμένους τοίχους του ιδρύματος με αποτέλεσμα λίγο αργότερα μια άλλη μικρή ομάδα φοιτητών να τον ξυλοκοπήσει.Το επεισόδιο που σημειώθηκε στις αρχές Φεβρουαρίου, πήρε τη δικαστική οδό και ο πρώτος φοιτητής ήδη καταδικάστηκε, ενώ στις 9 Οκτωβρίου είναι η δίκη του δευτέρου φοιτητή.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Στοχοποίηση καθηγητή του Παντείου με αφίσες: «Αυτός είναι ο φασίστας»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΣΡ: Δύσκολο να γίνει εντός του 2017 o διαγωνισμός για τις τηλεοπτικές άδειες 

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οι αόρατες δυνάμεις που δίνουν σκληρή μάχη στο ΚΑΣ για το Ελληνικό



    ΣΧΟΛΙΑ