• Top Stories

    ΝΔ: «Έγκλημα τα capital controls, ήξεραν καλά τι έκαναν στην κυβέρνηση»

    κυριακος μητσοτακης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος Νέας Δημοκρατίας


    Δύο χρόνια συμπληρώνονται σήμερα, 28 Ιουνίου του 2017, από την επιβολή των capital controls. Με αφορμή την επέτειο, η Νέα Δημοκρατία, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία κατακεραυνώνει Τσίπρα, Καμμένο και Βαρουφάκη, τονίζοντας ότι ήξεραν καλά το τι θα ακολουθούσε.

    Μάλιστα, αναφέρει ότι θα συσταθεί εξεταστική επιτροπή, που θα πει την αλήθεια σε όλους τους πολίτες προκειμένου να γνωρίζουν τις βαρύτατες συνέπειες των ελέγχων κεφαλαίου στη ζωή του Έλληνα.

    Ολόκληρη η ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας: 

    «Συμπληρώνονται σήμερα δύο χρόνια από τότε που ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και ο κ. Βαρουφάκης έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν capital controls.
    Πρόκειται για συνειδητό έγκλημα που διέπραξαν σε βάρος της οικονομίας και της κοινωνίας, καθώς – όταν αποφάσιζαν το δημοψήφισμα και άφηναν την Ελλάδα, εκτός προγράμματος – ήξεραν πολύ καλά τις συνέπειες. Ήξεραν ότι θα κλείσουν τις τράπεζες και θα επιβάλουν τα capital controls.
    Πρόκειται για έγκλημα που είχε σαν συνέπεια:
    Να βυθιστεί η οικονομία στην ύφεση.
    Να πολλαπλασιαστούν τα λουκέτα των επιχειρήσεων και να χάσουν τη δουλειά τους πολλές χιλιάδες άνθρωποι.
    Nα εξαϋλωθεί η μετοχική αξία των τραπεζών (40 δις ευρώ), να υποστούν τεράστια ζημιά το Δημόσιο και οι μικρομέτοχοί τους και να επωμιστούν βαρύτατο κόστος οι φορολογούμενοι.
    Να καταρρεύσουν οι εισπράξεις από τη ναυτιλία.
    Να συρρικνωθούν οι εξαγωγές.
    Να φρενάρουν οι εισπράξεις από τον τουρισμό.
    Να απαξιωθεί το Χρηματιστήριο Αθηνών.
    Για όλα αυτά, οι υπαίτιοι οφείλουν να δώσουν – και θα δώσουν – λόγο. Η Νέα Δημοκρατία δεσμεύτηκε να προχωρήσει – και θα προχωρήσει – στη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής, για να γνωρίζουν όλοι οι Έλληνες την αλήθεια».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έκπληκτο το Μαξίμου με την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ρίχνει την ευθύνη στον Μητσοτάκη, το ΠΑΜΕ και τη ΛΑΕ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συνέχιση της απεργίας αποφάσισε η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Παραμένουν τα σκουπίδια στους δρόμους

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Βολές ΝΔ κατά Τσίπρα: Η κυβέρνηση κρατά αιχμαλώτους τους συμβασιούχους, νοιάζεται μόνο για την εκλογική της πελατεία 



    ΣΧΟΛΙΑ