• Πολιτική

    “Κόλλησε” και πάλι η επένδυση στο Ελληνικό – Ζήτημα διατηρητέων κτηρίων θέτει η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου

    • NewsRoom
    Κονιόρδου

    Λυδία Κονιόρδου. Υπουργός Πολιτισμού


    Για ακόμη μια φορά, αναμένεται να σταματήσει η προσπάθεια για επένδυση του Ελληνικού, αφού όπως λέει η “Καθημερινή”, η υπουργός Πολιτισμού, Λυδία Κονιόρδου, θέτει ζήτημα διατηρητέων κτηρίων στο παλιό αεροδρόμιο και αναπέμπει απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου Νεωτέρων Μνημείων.

    Αποδεχούμενη τις ενστάσεις της «Επιτροπής Αγώνα» για το Ελληνικό, ζητάει την επανεξέταση των περιπτώσεων τριών κτηρίων. Βέβαια, όλο αυτό, δημιουργεί απορίες καθώς πρέπει είτε να υπάρχει πλάνη στο Συμβούλιο η να υπάρχουν νέα στοιχεία.

    Πιο συγκεκριμένα, η υπουργός, με έγγραφο στις 13 Απριλίου, ζητάει την εξέταση του κελύφους του κτηρίου του Δυτικού Αεροσταθμού, του παλαιού Πύργου Ελέγχου και του αρχικού πυρήνα του συγκροτήματος του πρώην Αμερικανικού Κολλεγίου Θηλέων στο οποίο στεγάζεται η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

    Ακόμη, η υπουργός ζήτησε “αίτηση θεραπείας” της Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο του Ελληνικού, παρά το ότι σε προηγούμενη συνεδρίαση όλες αυτές οι τρεις περιπτώσεις είχαν κριθεί αδύναμες και απορρίφθηκαν.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Ξεκινάει ο κύκλος των συζητήσεων στο υπουργικό συμβούλιο για τη συμφωνία – «Επίθεση» του ΣΥΡΙΖΑ στον Μητσοτάκη

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Η σχέση εμπιστοσύνης του Αλέξανδρου Σαρρηγεωργίου με τον Prem Watsa

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: ΤΧΣ: Θέμα χρόνου η επιλογή νέου επικεφαλής του Ταμείου – Όλο το παρασκήνιο

     



    ΣΧΟΛΙΑ