• Πολιτική

    Γερμανία: Προβάδισμα 7 μονάδων για το κόμμα της Μέρκελ

    Μέρκελ: Υπερασπίζεται την απόφασή της για την σταδιακή κατάργηση της πυρηνικής ενέργειας

    Α. Μέρκελ


    Πέντε μήνες πριν από τις βουλευτικές εκλογές της Γερμανίας, οι συντηρητικοί Χριστιανοδημοκράτες της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ προηγούνται με επτά μονάδες επί των κεντροαριστερών Σοσιαλδημοκρατών του Μάρτιν Σουλτς.

    Σύμφωνα με δημοσκόπηση της γερμανικής εφημερίδας Bild am Sonntag και την έρευνα του ινστιτούτου Emnid, προκύπτει ότι οι οι Χριστιανοδημοκράτες και οι Χριστιανοκοινωνιστές, σύμμαχοί τους θα κέρδιζαν το 36% των ψήφων, αν οι εκλογές διεξάγονταν σήμερα.

    Οι Σοσιαλδημοκράτες, όμως, με τον υποψήφιό τους για την καγκελαρία Σουλτς, συνέχισαν να υποχωρούν και μέσα στην εβδομάδα έχασαν δύο ποσοστιαίες μονάδες, κατεβαίνοντας στο 29%.

    Η τελευταία δημοσκόπηση, η οποία έγινε μόλις μια εβδομάδα πριν από τις σημαντικές περιφερειακές εκλογές στο κρατίδιο του Σλέσβιχ-Χολστάιν, έδειξε επίσης πως ο εταίρος που προτιμούν οι Χριστιανοδημοκράτες για να σχηματίσουν μια κυβέρνηση συνασπισμού, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP), αύξησε την τελευταία εβδομάδα τη δύναμή του κατά μία ποσοστιαία μονάδα, ανεβαίνοντας στο 6%.

    Η κεντροδεξιά συμμαχία, με 42%, εξακολουθεί να μην συγκεντρώνει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο.

    Η ακροδεξιά Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) θα κέρδιζε 9%, όπως και πριν από μία εβδομάδα. Όλα τα κόμματα έχουν δηλώσει πως δεν θα συνεργαστούν με την AfD δυσχεραίνοντας έτσι περισσότερο τον σχηματισμό της επόμενης κυβέρνησης.

    Οι εταίροι που προτιμά το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), οι Πράσινοι, αύξησαν την τελευταία εβδομάδα τη δύναμή τους κατά μία μονάδα, στο 7%. Το ακροαριστερό κόμμα Die Linke θα κέρδιζε 9%, όσο είχε και την προηγούμενη εβδομάδα. Η αποκαλούμενη «κόκκινο-κόκκινο-πράσινη» συμμαχία των SPD, Linke και Πρασίνων θα υπολειπόταν επίσης μιας πλειοψηφίας, συγκεντρώνοντας ένα 45%.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Σόιμπλε: «Αν κάνει ο,τι πρέπει η Αθήνα τελειώνει στις 22 Μαΐου η αξιολόγηση»

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Μαρίν Λεπέν: «Το ευρώ πέθανε!»

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Απίστευτο! Η Μέρκελ θα δώσει γενναίες αυξήσεις στους Γερμανούς συνταξιούχους



    ΣΧΟΛΙΑ