• Top Stories

    Γαλλία: Αριστερά και Δεξιά εναντίον του Μακρόν για τις επιλογές του στην κυβέρνηση

    Γαλλία: Από τον Ιούνιο ξεκίνησε να αμφιβάλλει για την παραγγελία υποβρυχίων της Αυστραλίας

    Εμανουέλ Μακρόν- Γαλλία


    Αντιδράσεις συνεχίζουν να προκαλούν, τόσο στη Δεξιά όσο και στην Αριστερά στη Γαλλία, οι επιλογές προσώπων του Εμμανουέλ Μακρόν για την κυβέρνησή του.

    Από την πλευρά της Αριστεράς και του υποψηφίου της στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές, Ζαν-Λικ Μελανσόν, ο Εμ. Μακρόν αποφάσισε να διορίσει μια “κυβέρνηση της δεξιάς”. Μάλιστα, δήλωσε ιδιαίτερα απογοητευμένος με τον διορισμό το Νικολά Ιλό στο υπουργείο Οικολογικής και Αλληλέγγυας Μετάβασης, καθώς, όπως είπε, η απόφαση του «ραγίζει την καρδιά».

    «Εγώ δεν έχω άποψη, πρόκειται για μια κυβέρνηση της δεξιάς, τελεία και παύλα. Όταν έχουμε ως πρωθυπουργό έναν άνδρα που αποτέλεσε κεντρικό πρόσωπο στο λόμπι υπέρ των πυρηνικών της χώρας…»σημείωσε ο Μελανσόν, αναφερόμενος στην απασχόληση κατά το παρελθόν του επικεφαλής της γαλλικής κυβέρνησης στην Areva.

    Αλλά και στο Ρεπουμπλικανικό κόμμα η αντίδραση στο άκουσμα των μελών της κυβέρνησης δεν ήταν καθόλου ευχάριστη.

    «Τα μέλη που διορίστηκαν στην κυβέρνηση δεν είναι πλέον μέρος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος» ανακοίνωσε λιτά ο γ.γ. του κόμματος Μπερνάρντ Ακογιέρ, ο οποίος προχώρησε στην διαγραφή των μελών της κυβέρνηση που άνηκαν στο κόμμα. «Έκαναν την προσωπική τους επιλογή να αγωνιστούν με τον πρωθυπουργό Εντουάρ Φιλίπ», δήλωσε χαρακτηριστικά.

    Άμεση ήταν η αντίδραση του Μπρούνο Λε Μερ, ο οποίος σε δήλωσή του τόνισε πως «η Γαλλία είναι ανώτερη από τα κόμματα».

    «Οι Ρεπουμπλικανοί επέλεξαν να με αποκλείσουν από το κόμμα. Ολοι θα κριθούν. Η Γαλλία είναι ανώτερη από τα κόμματα. Η Γαλλία αξίζει κάτι καλύτερο από τους αποκλεισμούς. Η Γαλλία ελπίζει από εμάς απόλυτη αφοσίωση για να ανακτήσει την αξιοπρέπεια και το μεγαλείο», τόνισε ο νέος υπουργός Οικονομίας.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Μπρούνο Λεμέρ: Ο νέος υπουργός Οικονομίας του Μακρόν (pics)

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Νικολά Ιλό: Ποιος είναι ο νέος υπουργός Οικολογίας της κυβέρνησης Μακρόν (pics)

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Αυτές είναι οι έντεκα γυναίκες του Μακρόν (pics)



    ΣΧΟΛΙΑ