• Top Stories

    Έπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο στον Σχoινιά – Δύο νεκροί

    • NewsRoom
    ψεκαστικό


    Δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν λίγο πριν τις 10.00 το πρωί της Παρασκευής έπεσε ψεκαστικό ελικόπτερο στην περιοχή του Σχοινιά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα, έπεσε σε βαλτώδη περιοχή στον υδροβιότοπο του Σχοινιά.

    Ο ένας από τους τρεις επιβαίνοντες κατάφερε να απεγκλωβιστεί με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής, ενώ οι άλλοι δύο ανασύρθηκαν από τις ομάδες διάσωσης χωρίς τις αισθήσεις τους και λίγο μετά διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

    Πρόκειται για τον χειριστή του ελικοπτέρου κι ενός φύλακα στην περιοχή του Σχοινιά. Οι σοροί των δύο άτυχων ανδρών ανασύρθηκαν από τους πυροσβέστες και με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκαν στο ΚΑΤ.

    Ο τρίτος επιβάτης είναι τραυματισμένος, αλλά εκτός κινδύνου. Πρόκειται για έναν φοιτητή που έκανε την πρακτική του και ο οποίος απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου πριν φτάσει η Πυροσβεστική στο σημείο της πτώσης. Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μεταφέρθηκε επίσης στο ΚΑΤ.

    Το ελικόπτερο συμμετείχε σε πρόγραμμα ψεκασμών της αντιπεριφέρειας Ανατολικής Αττικής για την καταπολέμηση των κουνουπιών.

    O αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Πέτρος Φιλίππου, ο οποίος βρίσκεται επί τόπου και εξήγησε πώς σημειώθηκε η τραγωδία: «Το περιστατικό έγινε εκτός υπηρεσίας. Αφού τελείωσε τη ρίψη ο χειριστής, ένας φοιτητής που συμμετέχει σε 6μηνο πρόγραμμα στην περιφέρεια ζήτησε να κάνουν μία βόλτα για να δει τη διαδικασία. Τότε, και ο υπάλληλος ασφαλείας του υγροβιότοπου ζήτησε να μπει και εκείνος. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπεσαν σε καλώδια της ΔΕΗ».

    Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής ήταν συνταξιούχος πιλότος της Πολεμικής Αεροπορίας, ηλικίας γύρω στα 55.

    Το χρονικό της πτώσης
    Στις 9:48 ειδοποιήθηκε η πυροσβεστική για πτώση ελικοπτέρου που εκτελούσε ψεκασμούς στο πλαίσιο αντιμετώπισης των κουνουπιών στην ευρύτερη περιοχή της Νέας Μάκρης και του Σχοινιά. Άμεσα ξεκίνησε επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχαν 25 πυροσβέστες, ανάμεσα τους και δύο ομάδες της ΕΜΑΚ.

    Η προσέγγιση στο σημείο της πτώσης ήταν δύσκολη γιατί η περιοχή είναι βαλτώδης. Όταν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής έφτασαν στο σημείο της πτώσης, απεγκλώβισαν νεκρούς από τα συντρίμμια του ελικοπτέρου δύο από τους τρεις επιβαίνοντες. Ο τρεις είναι τραυματίες και είχε καταφέρει να βγει από το ελικόπτερο με τη βοήθεια κατοίκων της περιοχής που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο της πτώσης.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Έγγραφα – φωτιά: Ο Τσίπρας δίνει 55.500 το μήνα σε υπερωρίες για μετακλητούς υπαλλήλους

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: DW: Να αναγνωρίσει ο Τσίπρας την υποχρέωση αποπληρωμής

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Οικογένεια Λεμονή: «Νόμιζαν ότι έγιναν Λάτσηδες επειδή πουλούσαν παπούτσια στην κ. Λάτση»

     



    ΣΧΟΛΙΑ