• Πολιτική

    «Eπενδύσεις και ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι λέξεις συμβατές»: «Καρφώνουν» τον Τσίπρα που «καρφώθηκε» μόνος του

    • NewsRoom
    Κυριάκος Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μία αμφιλεγόμενη αποστροφή διά στόματος του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα κατά την επίσκεψή του στο εργοστάσιο της Παπαστράτος σχετικά με τις  επενδύσεις που σχεδίαζε η εταιρεία, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από την αντιπολίτευση.

    Η ΝΔ και ο Κυριάκος Μητσοτάκης σχολίασαν δηκτικά τις αναφορές του κ. Τσίπρα, τονίζοντας πως «επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές».

    Η ανακοίνωση της ΝΔ

    «Ο κ. Τσίπρας, μόνος του σήμερα, αποκάλυψε ότι δεν πίστευε καν ότι υπήρχε επιχειρηματίας να επενδύσει στην Ελλάδα. Ήταν μια από τις ελάχιστες στιγμές ειλικρίνειας του πρωθυπουργού.

    Η πραγματικότητα είναι ότι επενδύσεις και Τσίπρας δεν είναι λέξεις συμβατές. Από τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι οι Σκουριές και το Ελληνικό.

    Προτρέπουμε τον κ. Τσίπρα, πηγαίνοντας στη Θεσσαλονίκη, να περάσει και από τις Σκουριές και να εξηγήσει στους εργαζόμενους την πολιτική του.

    Οι επενδύσεις χρειάζονται σχέδιο, αξιοπιστία και μεθοδική δουλειά. Χαρακτηριστικά που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν διαθέτει».

    Το Ποτάμι

    Μέσω ανάρτησης στο twitter ο πρόεδρος του Ποταμίου Σταύρος Θεοδωράκης σχολίασε τις αναφορές του πρωθυπουργού από τις εγκαταστάσεις της καπνοβιομηχανίας Παπαστράτος.

    Χρήσιμη η επίσκεψη του π/θ στον Παπαστράτο,σαν πρώτη γνωριμία με τον κόσμο της δουλειάς & της παραγωγής, αυτόν που μέχρι πρόσφατα λοιδορούσε.

     Ακολουθεί ανακοίνωση του ΠοταμιούΤσ

    Ο κ. Τσίπρας μας ενημέρωσε πανηγυρίζοντας ότι μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είχαμε τριπλασιασμό των άμεσων ξένων επενδύσεων στην Ελλάδα. Ομολογεί δηλαδή, με τον πιο κραυγαλέο τρόπο, το κόστος από την καθυστέρηση που τόσο καιρό του επισημαίναμε. Τον τελευταίο καιρό ανακάλυψε την αξία των ιδιωτικών επενδύσεων αλλά ούτε πιστεύει σε αυτές ούτε μπορεί να τις προωθήσει. Για να μπει η χώρα σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης (κι όχι αναιμικής) έχει ανάγκη από τουλάχιστον 100 δισ. επενδύσεις ως το 2020. Για να επιτευχθεί αυτό χρειάζονται άλλα μυαλά. Όχι οπαδοί του «υπαρκτού» και του παρωχημένου κρατισμού.

     Ο Πρωθυπουργός των capital controls υποσχέθηκε και τη λειτουργία αναπτυξιακής τράπεζας το πρώτο τρίμηνο του 2018. Την ίδια στιγμή το χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας είναι σε ύπνωση, οι επιχειρήσεις αδυνατούν να βρουν κεφάλαια κι όταν τα βρίσκουν πληρώνουν αβάσταχτα επιτόκια και η ρύθμιση των 105 δισ. κόκκινων δανείων παραπέμπεται συνέχεια στις ελληνικές καλένδες.

    Οι επισκέψεις σε επιχειρήσεις, τις οποίες απέφευγαν μέχρι πρότινος, δεν κάνουν τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ φιλικούς στην επιχειρηματικότητα και στις επενδύσεις. Τα εμπόδια που βρίσκουν όσοι επιμένουν να θέλουν να επενδύσουν στην Ελλάδα, τους κάνουν να το γνωρίζουν καλά.

    KKE: Ανέκδοτα τα όσα καταγγέλλει ο Τσίπρας για εργασιακό μεσαίωνα

    Ως «ανέκδοτο» χαρακτηρίζει το ΚΚΕ τα όσα κατήγγειλε ο πρωθυπουργός περί εργασιακού μεσαίωνα από τη στιγμή, που όπως αναφέρει το κόμμα,   «η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο».

    «Την ώρα που η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ διατηρεί και ενισχύει όλο το μνημονιακό αντεργατικό πλαίσιο, που έχει προχωρήσει στην ουσιαστική κατάργηση της κυριακάτικης αργίας κι ετοιμάζει νέα μέτρα, όπως το χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, μόνο ως ανέκδοτο μπορεί να θεωρηθεί να καταγγέλλει ο πρωθυπουργός τον εργασιακό μεσαίωνα που και ο ίδιος έχει συνδιαμορφώσει» αναφέρει ανακοίνωση του ΚΚΕ για την ομιλία του πρωθυπουργού και το νομοσχέδιο για τα εργασιακά.

    «Ακόμα και το νομοσχέδιο για την αδήλωτη εργασία συγκαλύπτει ότι πλέον η υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων μπορεί να γίνει με πολλούς νόμιμους τρόπους, αποθρασύνοντας την εργοδοτική τρομοκρατία κι αυθαιρεσία. Στην ουσία η κυβέρνηση βάζει “φωτεινούς σηματοδότες” μέσα στα καμένα της αντεργατικής λαίλαπας» επισημαίνει το ΚΚΕ στην ανακοίνωσή του.

    Καταλήγοντας αναφέρει: «Γι΄ αυτό το λόγο, άλλωστε και ο πρωθυπουργός σε ομιλία του -υποτίθεται- προς τους εργαζόμενους της PHILIP MORRIS, κατέληξε να διαφημίζει την πολυεθνική επιχείρηση και τις επενδύσεις της, μαζί με τα νέα προνόμια που ετοιμάζει για το κεφάλαιο».

    Ένωση Κεντρώων:  Η μείωση της απεργίας προέρχεται από τη φυγή Ελλήνων στο εξωτερικό

    Ο κ. Κ. Μητσοτάκης και ο κ. Α. Τσίπρας μάταια προσπαθούν να στήσουν νέο δικομματισμό. Ο μεν κ. Μητσοτάκης, ονομάζει φοροκαταιγίδα αυτό που συμβαίνει σήμερα και είναι όντως φοροκαταιγίδα, μόνο που όλοι αυτοί οι φόροι εφευρέθηκαν και ίσχυσαν και στην περίοδο της Ν.Δ. Επομένως φοροκαταιγίδα δεν είναι μόνο σήμερα, φοροκαταιγίδα ζούμε από το 2009, χωρίς καμία προοπτική διεξόδου από την κρίση. Ο δε κ. Τσίπρας, μη έχοντας να δώσει τίποτα στη Θεσσαλονίκη, άλλοτε τα βάζει με τη σημαία, άλλοτε στηρίζει τους κουμουνιστές, άλλοτε μιλάει για μείωση της ανεργίας, ενώ ξέρει ότι η μείωση προέρχεται από την φυγή των Ελλήνων στο εξωτερικό και οι όποιες νέες θέσεις εργασίας είναι θέσεις ολιγόωρης και υποπληρωμένης απασχόλησης.

    Εν τέλει, αυτός ο νέος δικομματισμός που επιδιώκουν μάταια να στήσουν, ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, είναι ένα παιχνίδι εξουσίας με μόνιμο θύμα την κοινωνία, η οποία θα καλείται πάντα να πληρώνει τα λάθη των Κυβερνήσεων.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Τσίπρας :«Είσαι σίγουρος ότι δεν μας κοροϊδεύει;» είπε στον Τζανακόπουλο για την επένδυση της «Παπαστράτος»



    ΣΧΟΛΙΑ