• Top Stories

    Δικαστές ΣτΕ σε υπουργό Δικαιοσύνης: Ψηφιοποίηση δικαστικών αποφάσεων και πρόσληψη δικαστικών υπαλλήλων

    Σταύρος Κοντονής, υπουργός Δικαιοσύνης

    Σταύρος Κοντονής, πρώην υπουργός Δικαιοσύνης


    Την ανάγκη ψηφιοποίησης των δικαστικών αποφάσεων και πρόσληψης δικαστικών υπαλλήλων ήταν μεταξύ των θεμάτων που έθεσε η Ένωση Δικαστικών Λειτουργών του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στον υπουργό Δικαιοσύνης.

    Σε συνάντηση τους, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ευθύμιος Αντωνόπουλος ζήτησε τη συνδρομή του Σταύρου Κοντονή για την επίλυση των θεμάτων, με κυρίαρχα την ανάδειξη και υποστήριξη των σύγχρονων τρόπων ηλεκτρονικής δικαιοσύνης, της διαφάνειας των δικαστικών αποφάσεων και της ενημέρωσης των πολιτών, όπως η ψηφιοποίηση αποφάσεων, η ανωνυμοποίηση τους, η συντήρηση του Ολοκληρωμένου Συστήματος Διαχείρισης Δικαστικών Υποθέσεων Διοικητικής Δικαιοσύνης αλλά και η ανάγκη κάλυψης των θέσεων δικαστικών υπαλλήλων που συνταξιοδοτήθηκαν από πτυχιούχους ΠΕ Νομικής και ΠΕ Πληροφορικής.

    Ο υπουργός ενημερώθηκε επίσης από τον πρόεδρο και τα μέλη της Ένωσης για την άποψή τους ότι οι θέσεις δόκιμων Εισηγητών του ΣτΕ δεν θα πρέπει να υπερβαίνουν κατ’ έτος τις τέσσερις, ώστε οι υποψήφιοι κάθε διαγωνισμού να μπορούν να επιδιώκουν την εισαγωγή τους στο εν λόγω Δικαστήριο.

    Ο κ. Κοντονής απάντησε στους δικαστικούς λειτουργούς του ΣτΕ ότι γίνεται προσπάθεια άμεσης κάλυψης των κενών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων σε ποσοστό μεγαλύτερο από 80%, ιδίως με προσλήψεις πτυχιούχων πληροφορικής, καθώς και ότι οι νομοπαρασκευαστικές επιτροπές για το νέο Κώδικα Δικαστικών Υπαλλήλων και το νέο Κώδικα Οργανισμού Δικαστηρίων και Κατάστασης Δικαστικών Λειτουργών αναμένεται να αντιμετωπίσουν τα υπόλοιπα ζητήματα.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Την έκδοση του Σκοπιανού πρώην αξιωματικού πρότεινε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΕΛΠΕ: «Εκρηκτική» άνοδος 287,5% στα καθαρά κέρδη του Α’ Τριμήνου

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Ανακοινώθηκε η κυβέρνηση του Εμανουέλ Μακρόν – Δείτε όλα τα ονόματα



    ΣΧΟΛΙΑ