ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Ανάλογα με το εισόδημα, οι φορολογούμενοι πρέπει να συγκεντρώσουν συγκεκριμένο ποσό ηλεκτρονικών αποδείξεων για να εξασφαλίσουν το αφορολόγητο. Το μέτρο τρέχει ήδη για τα εισοδήματα του 2017 που θα δηλωθούν στην επόμενη φορολογική δήλωση και φυσικά ισχύει και για το 2018.
Για κάθε ένα ευρώ που είναι μείον από τον φορολογούμενο, επιβάλλεται πρόστιμο 22%.
Στην περίπτωση που ένας φορολογούμενος με ετήσιο εισόδημα 15.000 ευρώ δεν καταφέρει να συγκεντρώσει ποσό ίσο με 1.750 μέσω ηλεκτρονικών αποδείξεων αλλά μόλις 1.000 ευρώ, τότε θα κληθεί να πληρώσει επιπλέον φόρο 165 ευρώ (22% Χ 750).
Με τον ίδιο τρόπο, κάποιος με εισόδημα 26.000 ευρώ που πρέπει να συγκεντρώσει ηλεκτρονικές αποδείξεις μέχρι ποσού 3.400 ευρώ, εάν συγκεντρώσει μόνο 2.000 ευρώ θα κληθεί να πληρώσει πρόστιμο 308 ευρώ (22%Χ 1.400 ευρώ).
Τα ποσά που απαιτούνται ανάλογα με το εισόδημα
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Anthropic: Γιατί μηνύει την κυβέρνηση Τραμπ – «Μήλον της Έριδος» η Τεχνητή Νοημοσύνη σε στρατιωτικές εφαρμογές
- Χρηματιστήριο: Ελατήριο ανόδου με την Πειραιώς +7%, πάνω από 4% τα κέρδη για Alpha, ETE, ΕΥΡΩΒ, δεύτερη μέρα ανόδου η Metlen
- Μιχαηλίδου: Στεγαστικό στην ευρωπαϊκή ατζέντα, νέο σύστημα επισιτιστικής βοήθειας – Ψηφιακή ενδυνάμωση για ηλικιωμένους και ΑμεΑ (Βίντεο)
- Eπιτυχής η θαλάσσια δοκιμή των ηλεκτρικών καλωδίων για το έργο Great Sea Interconnector



Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.