• Πολιτική

    Νέες προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν: Μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα

    • NewsRoom
    Ερντογάν

    Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν


    Σε νέες προκλητικές δηλώσεις προχώρησε το απόγευμα της Πέμπτης ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    Συγκεκριμένα σύμφωνα με το Anadolu, ο Ερντογάν δήλωσε: «Και σήμερα είπαμε μην τυχόν επιτεθείτε στο Oruc Reis αλλιώς θα πληρώσετε βαρύ τίμημα. Και έλαβαν την πρώτη απάντηση».

    Νωρίτερα, ο Ταγίπ Ερνογάν έστειλε τα δικά του μηνύματα, λέγοντας ότι «η μόνη λύση στη Μεσόγειο είναι ο διάλογος και οι διαπραγματεύσεις, η Τουρκία δεν κυνηγά περιπέτειες».

    Ο Τούρκος Πρόεδρος, το μεσημέρι της Πέμπτης συνομίλησε με την καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ και στην ατζέντα ήταν η ανατολική Μεσόγειος. Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας μεταξύ των δύο ηγετών, ο Ερντογάν υπογράμμισε ότι η Τουρκία πιστεύει στην επίλυση των προβλημάτων στην Ανατολική Μεσόγειο υπό το διεθνές δίκαιο, στη βάση του διαλόγου και της ισότητας, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

    Ο Ερντογάν επανέλαβε την πάγια τουρκική θέση για την επήρεια του Καστελόριζου στην ΑΟΖ:

    «Η στάση της Ελλάδας στο Αιγαίο και την Μεσόγειο είναι κακόβουλη. Δεν μπορεί να δοθεί εξήγηση με την κοινή λογική η απαίτηση για δικαιοδοσία επί του θαλάσσιου χώρου μέσω του Καστελόριζου, το οποίο απέχει από τις τουρκικές ακτές δύο χιλιόμετρα και από την ηπειρωτική Ελλάδα 580 χιλιόμετρα. Ο ισχυρισμός ότι ένας χώρος 10 τετραγωνικών χιλιομέτρων μπορεί να κατέχει θαλάσσιο χώρο 40 χιλιάδων τετραγωνικών χιλιομέτρων είναι αστείος και αβάσιμος».



    ΣΧΟΛΙΑ