• Top Stories

    Νέες κακουργηματικές κατηγορίες απαγγέλθηκαν στον 29χρονο συλληφθέντα


    Νέες κακουργηματικές κατηγορίες αντιμετωπίζει ο 29χρονος που συνελήφθη για εμπλοκή στην αποστολή «τρομοδεμάτων» στον πρώην πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και σε ξένους αξιωματούχους.
     
    Μετά την προθεσμία που έλαβε νωρίς το μεσημέρι από τον εφέτη ειδικό ανακριτή, ο νεαρός οδηγήθηκε στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων ενώπιον του εισαγγελέα, για να του απαγγελθούν κατηγορίες για τον οπλισμό και τις πλαστές ταυτότητες που φέρεται να κατείχε κατά τη σύλληψη του.
     
    Εναντίον του ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για σωρεία κακουργηματικών πράξεων:
    1. Συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση.
    2. Τρομοκρατικές πράξεις προμήθειας και κατοχής εκρηκτικών υλών με σκοπό τη χρήση τους σε πρόκληση κοινού κινδύνου. 
    3. Τρομοκρατικές πράξεις για παράνομη κατοχή πιστολιών, πυρομαχικών και εκρηκτικών υλών με σκοπό τον παράνομο εφοδιασμό οργανώσεων.
    4.  Πλαστογραφία με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων.
    5. Διακεκριμένη περίπτωση κλοπής από κοινού και κατ´επάγγελμα.
    6.Διακίνηση ναρκωτικών
     
    Οι τρεις πρώτες κατηγορίες είναι με την επιβαρυντική διάταξη του νόμου ότι «οι πράξεις τελέστηκαν με τρόπο, σε έκταση και υπό τις συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά τη χώρα, με σκοπό να εκφοβίσουν έναν πληθυσμό και να βλάψουν τις θεμελιώδεις συνταγματικές, πολιτικές και οικονομικές δομές της χώρας».
     
    Για αυτή τη δικογραφία ο 29χρονος θα απολογηθεί το μεσημέρι της Τετάρτης σε τακτικό ανακριτή στα δικαστήρια της οδού Ευελπίδων. Για τη δικογραφία με τα τρομοδέματα θα απολογηθεί το μεσημέρι της Τρίτης στο Εφετείο, στον ειδικό για θέματα τρομοκρατίας ανακριτή.
     
    Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σε νοσοκομείο καθώς όπως υποστήριξε, έχει τραυματιστεί σοβαρά στο πόδι κατά την επιχείρηση σύλληψης του.
     
    Στον εισαγγελέα, με τον 29χρονο, οδηγήθηκε κι ένας δεύτερος νεαρός που συνελήφθη κατά τη διάρκεια των αστυνομικών ερευνών, κατηγορούμενος για κατοχή κροτίδων σε βαθμό πλημμελήματος.  Θα δικαστεί από το Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο.



    ΣΧΟΛΙΑ