• Top Stories

    Νέες αποκαλύψεις για τον Πετσίτη, αναπάντητα ερωτήματα για τη δράση του

    • NewsRoom

    Ο Μανώλης Πετσίτης


    Ώρα με την ώρα φουντώνει η υπόθεση με τον Μάνο Πετσίτη, τον στενό φίλο του Νίκου Παππά, ο οποίος -όπως αναφέρουν δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών- από το 2015 και μετά έχει ιλιγγιώδη εξέλιξη, αφού από σερβιτόρος με εισοδήματα 5.000 ετησίως ξαφνικά γίνεται θαμώνας του Μεγάρου Μαξίμου και συνομιλητής, όπως και έμμισθος, γνωστών επιχειρηματιών.

    Όλες αυτές οι αποκαλύψεις έχουν φέρει σφοδρές αντιδράσεις από κόμματα, τα οποία ζητούν εξηγήσεις. Το ΚΙΝΑΛ έφερε το θέμα στη Βουλή, ενώ η ΝΔ έθεσε τρία ερωτήματα στον ίδιο τον πρωθυπουργό, σχετικά με τη δράση του εν λόγω προσώπου.

    Ωστόσο, παρά τον θόρυβο, το Μέγαρο Μαξίμου τηρεί σιγήν ιχθύος.

    Ο Νίκος Παππάς, στο περιβάλλον του οποίου χρεώνεται ο Μάνος Πετσίτης, μίλησε χθες για το θέμα και παραδέχτηκε ότι είναι παιδικοί φίλοι του. Ωστόσο, επιχείρησε να κρατήσει αποστάσεις και να διαφοροποιηθεί, λέγοντας ότι ο Μάνος Πετσίτης θα πρέπει να εξηγήσει μόνος του την πορεία του.

    Tο θέμα προκαλεί τριγμούς και στον ΣΥΡΙΖΑ. Ο βουλευτής Τρικάλων του κόμματος, Σάκης Παπαδόπουλος, μιλώντας στο Θέμα 104,6, πήρε σαφείς αποστάσεις από την υπόθεση, μιλώντας για την ανάγκη μηδενικής ανοχής σε ό,τι προκαλεί το δημόσιο αίσθημα. Επισήμανε πως όλοι έχουν ευθύνη για τις επιλογές τους, τους συνεργάτες και τους φίλους τους και ζήτησε κινήσεις αποκατάστασης.

    Πάντως, σύμφωνα με Τα Νέα, σήμερα Τρίτη, ο Μάνος Πετσίτης φέρεται να ήταν αυτός που ανέλαβε για λογαριασμό Κύπριου δικηγόρου να προβεί σε συγκεκριμένη συναλλαγή στην Ελλάδα. Η εφημερίδα, που σημειώνει ότι τα πλήρη στοιχεία βρίσκονται στην κατοχή της, συμπληρώνει ότι ο εν λόγω Κύπριος δικηγόρος ήταν επί σειρά ετών συνεργάτης στο ίδιο δικηγορικό γραφείο με τον δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, που εμφανιζόταν στα Panama Papers ως δημιουργός offshore εταιρειών.

    Το όνομα του κ. Αρτεμίου είχε έρθει στην επικαιρότητα στην Ελλάδα τον Οκτώβριο του 2016, όταν ο Ελεύθερος Τύπος είχε δημοσιεύσει φωτογραφία του να εξέρχεται του Μεγάρου Μαξίμου. Λίγες ημέρες αργότερα είχε αποκαλυφθεί πως ο κ. Αρτεμίου είχε ταξιδέψει με τον κ. Παππά στην Βενεζουέλα το 2013.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: Νίκος Παππάς για Πετσίτη: Είναι φίλος μου, να απαντήσει ο ίδιος για την πορεία του

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΝΔ: Ο κ. Παππάς να είναι πιο προσεκτικός, καθώς το κουβάρι ξετυλίγεται…

    ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ: Στη Βουλή φτάνει το θέμα του golden boy του Μαξίμου



    ΣΧΟΛΙΑ