• Πολιτική

    Νέα κόντρα Κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ για το ΕΣΥ και τις μαζικές συγκεντρώσεις εν μέσω πανδημίας

    • NewsRoom


    Συνεχίζεται η κόντρα μεταξύ της κυβέρνησης και του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση της πανδημίας και το κάλεσμα που έχει απευθύνει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εν μέσω έξαρσης του τρίτου κύματος, για συνεχείς μαζικές διαδηλώσεις σε όλη τη χώρα.

    Το κόμμα του Αλέξη Τσίπρα επιχείρησε να περάσει στην αντεπίθεση, μετά τη χθεσινή ανακοίνωση της ΝΔ η οποία αποκάλυπτε πως ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μέσα του και τα στελέχη του απηύθυναν κάλεσμα σε 31 συγκεντρώσεις μέσα στο Σαββατοκύριακο. Με ανακοίνωσή του επιτέθηκε στην Κυβέρνηση εγκαλώντας την πως μεταφέρει γιατρούς του Δημοσίου στις ιδιωτικές κλινικές «την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει» (με αφορμή το έκτακτο πέρασμα των χώρων των ιδιωτικών κλινικών υπό την διοίκηση του ΕΣΥ), ενώ κάνει λόγο για «επικίνδυνη» και «εγκληματική» πολιτική.

    «Την ώρα που το ΕΣΥ καταρρέει, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αντί να εφαρμόσει ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης και να επιτάξει τις ιδιωτικές κλινικές, συνεχίζει να ενδιαφέρεται μόνο για τα συμφέροντα των κλινικαρχών φίλων της» δηλώνει ο ΣΥΡΙΖΑ. Αναφέρει μάλιστα ότι η κυβέρνηση «δεν διστάζει να αποσπάσει γιατρούς του Δημοσίου και να τους προσφέρει στους ιδιώτες αφήνοντας τα Δημόσια νοσοκομεία και τους ασθενείς στην τύχη τους» και καταλήγει: «Δεν είναι απλά επικίνδυνη και άθλια η πολιτική τους. Είναι εγκληματική.».

     Η απάντηση ήρθε άμεσα από την κυβερνητική εκπρόσωπο Αριστοτελία Πελώνη.

    «Ύστερα από μια δύσκολη εβδομάδα και ενώ το τριήμερο αυτό ήταν ευκαιρία να χαμηλώσουν οι τόνοι και να χαλαρώσουν οι πολίτες με τις οικογένειές τους, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί σε 31 συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα. Η υποκρισία της αξιωματικής αντιπολίτευσης ξεπερνά και τον χειρότερο εαυτό της», δήλωσε η Αριστοτελία Πελώνη.

    Η κυβερνητική εκπρόσωπος πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «εγκαλεί την κυβέρνηση για τη διαχείριση της πανδημίας, ενώ την ίδια ώρα υποσκάπτει τις άμυνες της κοινωνίας απέναντι σε αυτή. Υπονομεύει έτσι την έξοδο από αυτή την πρωτοφανή υγειονομική κρίση».

    Επιπλέον η κυρία Πελώνη τόνισε: «Η πλειοψηφία της κοινωνίας επιζητά κοινωνική ηρεμία, ασφάλεια και επιστροφή στην κανονικότητα. Η αξιωματική αντιπολίτευση γίνεται για ακόμη μια φορά μέρος του προβλήματος και όχι της λύσης. Και αποδεικνύει πώς όταν δεν ξέρεις τι να κάνεις, κάνεις το μόνο που ξέρεις καλά».

    Διαβάστε επίσης:

    ΓΝ Λαμίας: Ξεκινήσαμε την σταδιακή σίτιση του Δημήτρη Κουφοντίνα – Έληξε την απεργία πείνας του

    Πάτρα: 17 μολότοφ κρυμμένες στο Δασύλλιο εντόπισε η αστυνομία

    Κωστής Χατζηδάκης: «Oμάδα κρούσης» για τις εκκρεμείς συντάξεις – Στις 16.000 οι αιτήσεις για προκαταβολή σύνταξης

    Ακολουθήστε το mononews.gr στο Google News για την πιο ξεχωριστή ενημέρωση



    ΣΧΟΛΙΑ