• Πολιτική

    Νέα Υόρκη: Επιστρατεύεται όλο το ιατρικό προσωπικό

    • NewsRoom

    Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο


    Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης απηύθυνε σήμερα έκκληση για γενική επιστράτευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, εκτιμώντας ότι χρειάζεται τη βοήθεια 45.000 επιπλέον επαγγελματιών για να αντιμετωπίσει τον κορονοϊό που εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα στην μεγαλούπολη.

    «Γιατρούς, νοσηλευτές, ειδικούς για την αναπνοή… όλους αυτούς που δεν είναι ήδη στη μάχη: σας χρειαζόμαστε», δήλωσε ο Δημοκρατικός αιρετός Μπιλ ντε Μπλάζιο σε βίντεο που ανάρτησε στον λογαριασμό στο Twitter. «Χρειαζόμαστε 45.000 επαγγελματίες υγείας για να συνταχθούν στη μάχη τον Απρίλιο και τον Μάιο για να μπορέσουμε να τα βγάλουμε πέρα», πρόσθεσε, καλώντας τους πολίτες να προετοιμαστούν για δύο «σκληρούς» μήνες.

    Χθες βράδυ, η πόλη έστειλε επείγον μήνυμα στα τηλέφωνα των Νεοϋορκέζων για να καλέσει όλους τους επαγγελματίες υγείας να δηλώσουν εθελοντικά συμμετοχή σε μια ιστοσελίδα που έχει δημιουργηθεί για την καταπολέμηση του νέου κορονοϊού. Περισσότερα από 57.000 κρούσματα έχουν καταγραφεί στην πόλη, η οποία θρηνεί ήδη τον θάνατο περισσότερων από 1.800 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων 305 μόνο την Παρασκευή.

    Γενικότερα, η πολιτεία της Νέας Υόρκης είναι το νέο επίκεντρο της πανδημίας, με περισσότερες από 113.000 μολύνσεις να έχουν καταγραφεί, σχεδόν όσες στην Ιταλία ή την Ισπανία, τις χώρες με τις μεγαλύτερες ανθρώπινες απώλειες. Για να αποφύγουν μια τέτοια τραγική εξέλιξη, οι αρχές της Νέας Υόρκης άρχισαν μια μάχη με τον χρόνο για να ενισχύσουν την ικανότητα των ιατρικών δομών προκειμένου να αντιμετωπίσουν τη συρροή ασθενών.

    Νοσοκομεία εκστρατείας διαμορφώθηκαν σε συνεδριακό κέντρο στο Μανχάταν ή στο Σέντραλ Παρκ, και ένα πλωτό στρατιωτικό νοσοκομείο με χίλια κρεβάτια έχει αγκυροβολήσει στο λιμάνι της Νέας Υόρκης. Ωστόσο, σύμφωνα με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο και τον κυβερνήτη της πολιτείας Άντριου Κουόμο, τα νοσοκομεία κινδυνεύουν να έχουν ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και αναπνευστήρες για τη θεραπεία των βαριά αρρώστων.

    Ο Μπιλ ντε Μπλάζιο εκτιμά ότι θα χρειαστούν 2.500 έως 3.000 περισσότεροι αναπνευστήρες στην πόλη του, μόνο για την ερχόμενη εβδομάδα. Ο Άντριου Κουόμο υπέγραψε την Παρασκευή διάταγμα για την επίταξη των αναπνευστικών συσκευών που βρίσκονται σε ιδιωτικές δομές, προκειμένου να διατεθούν στα δημόσια νοσοκομεία.



    ΣΧΟΛΙΑ