ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Στη φυλακή παραμένει εδώ και τρεις μήνες η 19χρονη Ειρήνη Μελισσαροπούλου, το μοντέλο που πιάστηκε με κοκαΐνη στο αεροδρόμιο του Χονγκ Κονγκ. Μάλιστα πριν από λίγες ημέρες κατάφεραν και έφτασαν στη χώρα και οι γονείς της, οι οποίοι κατάφεραν να την δουν και να συνομιλήσουν μαζί της, διαπιστώνοντας την άσχημη ψυχολογική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η νεαρή κοπέλα.
Ο Σάκης Κεχαγιόγλου δικηγόρος της οικογένειας, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha αποκάλυψε πως η επικοινωνία της 19χρονης με τους γονείς της ήταν πολύ δύσκολη, λόγω της κακής της ψυχολογικής κατάστασης και μόνο τη δεύτερη μέρα κατάφεραν να μιλήσουν πραγματικά. Βέβαια, οι γονείς της Ειρήνης που ταξίδεψαν από την Μυτιλήνη στο Χονγκ Κονγκ δεν μπόρεσαν να την αγκαλιάσουν, καθώς υπήρχε διαχωριστικό τζάμι ανάμεσά τους.
Τι είπε ο γνωστός δικηγόρος:
«Οι γονείς της είναι εδώ και τέσσερις μέρες στο Χονγκ Κονγκ και βλέπουν καθημερινά την Ειρήνη για μισή ώρα. Στις 14 Φεβρουαρίου θα γίνει μία ακόμη ακρόαση, ήδη οι γονείς της και η ίδια συναντήθηκαν και συνεργάστηκαν με τον δικηγόρο που πρότεινα και επιλέξαμε. Εκεί θα κληθεί να δηλώσει αν είναι ένοχη ή αθώα. Εκεί υπάρχει η πιθανότητα να υπάρξει μία μικρή αναβολή μέχρι τα τέλη Φλεβάρη, ώστε να δηλωθεί επισήμως στο ακροατήριο από την ίδια αν δηλώνει τελικώς ένοχη ή αθώα. Το τι ακριβώς θα ισχυριστεί έχει σοβαρότατες επιπτώσεις. Αν μεν δηλώσει αθώα, οδηγεί σε δίκη πολύμηνη με πολλές συνεδριάσεις, με συγκρότηση επταμελούς σώματος ενόρκων και με ιδιαίτερα ακριβό κόστος των δικαστικών εξόδων και δικηγορικών αμοιβών και αν τελικά κριθεί ένοχη με βάση την ποσότητα και την καθαρότητα, θα μείνει 23-26 χρόνια στη φυλακή.
Η ίδια δηλώνει διαρκώς την αθωότητά της, δηλαδή το ότι δεν γνώριζε για την ποσότητα που έφερε στην κρύπτη του σακιδίου. Είμαι πολύ επιφυλακτικός στο τι να πιστέψω και αυτό διότι ο κάθε κατηγορούμενος έχει δικαίωμα μέχρι και να ψεύδεται. Απόφαση σε καφενείο δεν θα βγάλω, δεν έχω καμία βεβαιότητα. Μπορεί να λέει όντως την αλήθεια και γι’ αυτό να ήταν ανέμελη…
Αν δηλώσει ένοχη, ωστόσο, κατεβαίνει στα 16 χρόνια η ποινή και με καλή διαγωγή μειώνεται στα 11! Έχει, λοιπόν, σημασία το τι θα επιλέξουν οι ίδιοι και οι γονείς της.
Ο δικός μου ρόλος είναι αυτός. Δεν μπορώ να την υπερασπιστώ στο Χονγκ Κονγκ, αλλά αναλόγως των εξελίξεων της υπόθεσης, θα επιδιώξω την ποινική της δίωξη στην Ελλάδα για να μπορέσω να προχωρήσω σε έκδοση στη χώρα μας, με λίγες πιθανότητες».
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Δ. Παπαγεωργίου (Takeda): Καινοτομία με επιστροφές άνω του 75% δεν είναι βιώσιμη
- Μελ Ρόμπινς: «Δεν θέλετε να γίνετε χαλί να σας πατήσουν»
- Open: Το νέο σχέδιο Ιβάν Σαββίδη – Παπαμιμίκου – Νέα μετοχική «καθαρότητα» χωρίς Κοκλώνη, σύμπραξη με Mega
- Μητρώο 11: Πώς κερδίζετε αποζημίωση έως 10.000 για ανεπιθύμητες κλήσεις

Μοιραστείτε την άποψή σας
ΣχόλιαΓια να σχολιάσετε χρησιμοποιήστε ένα ψευδώνυμο. Παρακαλούμε σχολιάζετε με σεβασμό. Χρησιμοποιείτε κατανοητή γλώσσα και αποφύγετε διατυπώσεις που θα μπορούσαν να παρερμηνευτούν ή να θεωρηθούν προσβλητικές. Με την ανάρτηση σχολίου, συμφωνείτε να τηρείτε τους Όρους του ιστότοπου contact Δημιουργήστε το account σας εδώ, για να κάνετε like, dislike ή report ακατάλληλα/προσβλητικά σχόλια.