• Πολιτική

    ΝΔ: «Τρία ερωτήματα για την οικογένεια Τσίπρα» – Στο μικροσκόπιο η υπόθεση της «ΔΙΟΔΟΣ»

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης, πρόεδρος της ΝΔ


    Μορφή «χιονοστιβάδας» λαμβάνουν οι καταγγελίες σχετικά με την υπόθεση της ΔΙΟΔΟΣ που ανήκει στην οικογένεια Τσίπρα.

    Χθες ο Λευτέρης Αυγενάκης κατήγγειλε πως «το Κράτος και η Δικαιοσύνη είναι στην υπηρεσία της οικογένειας Τσίπρα, αφού κατάφεραν να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία με μια ρύθμιση, προκειμένου να πέσει στα μαλακά η πλαστογραφία της ασφαλιστικής ενημερότητας, με την οποία η οικογενειακή κατασκευαστική εταιρεία Τσίπρα πήρε δημόσιο έργο».

    Με ανακοίνωσή της σήμερα η ΝΔ θέτει τρία ερωτήματα με αφορμή τις καταγγελίες περί κατάθεσης πλαστής ασφαλιστικής ενημερότητας από την εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα.

    H ΝΔ μεταξύ άλλων τονίζει πως:

    «O ξάδερφος του Αλέξη Τσίπρα και προϊστάμενος του οικονομικού γραφείου του Πρωθυπουργού, Γιώργος Τσίπρας αποφάσισε να δώσει συνέντευξη για την πολύκροτη υπόθεση με την πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα που είχε καταθέσει η εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα.

    Δυστυχώς όσα είπε δεν μας έκαναν σοφότερους. Παραβλέπουμε τις ύβρεις εναντίον της Νέας Δημοκρατίας και θέτουμε τρία αυτονόητα ερωτήματα στα οποία παραδόξως τόσο όσο ο ίδιος, όσο και το Μαξίμου, εδώ και μια εβδομάδα, τηρούν σιγή ιχθύος.

    Είχε ή δεν είχε ο Γιώργος Τσίπρας συμμετοχή στην πλαστογράφηση της προσωπικής ασφαλιστικής του ενημερότητας που κατατέθηκε από τον ξάδερφό του (και αδερφό του Πρωθυπουργού), Δημήτρη Τσίπρα;

    Αν δεν συνέπραξε ο ίδιος στην πλαστογράφηση και η ευθύνη ανήκει ολοκληρωτικά στον Δημήτρη Τσίπρα, γιατί δεν κινήθηκε νομικά εναντίον του από τη στιγμή που κατέθεσε ένα πλαστό πιστοποιητικό που αφορούσε τον ίδιον;

    Πώς άραγε εξηγεί ο Γιώργος Τσίπρας, ότι η δίωξη που ασκήθηκε στην εταιρεία ΔΙΟΔΟΣ δεν έγινε και σε βάρος του, όταν η πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα αφορούσε προσωπικά τον ίδιο ως επιβλέποντα μηχανικό;

    Ας απαντήσει πρώτα πειστικά σε αυτά και στη συνέχεια έχουμε χρόνο να ασχοληθούμε και με τα υπόλοιπα. Πως δηλαδή κατέληξε -όλως περιέργως- όλη η υπόθεση στο αρχείο και πως συνδέεται ενδεχομένως η παραγραφή ενός σκανδάλου με τις παράδοξες μετακινήσεις συγκεκριμένων εισαγγελικών λειτουργών…».

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ: Σπυράκη: Στόχος της ΝΔ ένα πρόγραμμα μταρρυθμίσεων που θα προκαλέσει αναπτυξιακό σοκ

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Κουβέλης: Η απελευθέρωση των δύο στρατιωτών δεν αποτελεί αντικείμενο συναλλαγής με τις τουρκικές Αρχές

    ΜΗ ΧΑΣΕΤΕ: Γιώργος Τσίπρας: To μόνο μου αδίκημα είναι ότι είμαι ξάδερφος του πρωθυπουργού



    ΣΧΟΛΙΑ