• Πολιτική

    Στα δεξιά της ΝΔ Δ.Καμμένος και Π.Μπαλτάκος ιδρύουν νέο κόμμα


    Στα δεξιά της ΝΔ τοποθετείται ο νέος πολιτικός φορέας που ιδρύουν με ανακοίνωσή τους ο Παναγιώτης Μπαλτάκος και ο Δημήτρης Καμμένος. «Ανακοινώνουμε σήμερα την πρόθεσή μας για την ίδρυση ενός δεξιού κόμματος» αναφέρουν στην κοινή δήλωσή τους.

    Σκοπός του δεξιού κόμματος είναι, όπως αναφέρουν, «η διευκόλυνση σχηματισμού ενός ευρύτερου Πατριωτικού Μετώπου, έτσι ώστε αφενός μεν να αποφευχθεί η παράδοση του ονόματος της Μακεδονίας σε Σλάβους, αφ’ ετέρου δε να απομακρυνθεί από την εξουσία η αριστερή κυβέρνηση, που όχι μόνο προχώρησε σε αυτή την ιεροσυλία, αλλά παράλληλα αποτελεί προφανή τροχοπέδη για την οικονομική ανάπτυξη της χώρας».

    Πρόεδρος αυτού του πατριωτικού κόμματος θα είναι ο Δημήτρης Καμμένος και γενικός γραμματέας ο Τάκης Μπαλτάκος, γίνεται γνωστό με την ανακοίνωση, στην οποία προστίθεται: «Απευθυνόμαστε στους Έλληνες πατριώτες, στην Ελλάδα και το εξωτερικό, που αντιτίθενται στην παράδοση  του ιερού ονόματος της Μακεδονίας».

    Ο Τάκης Μπαλτάκος υπήρξε στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Παραιτήθηκε από τη θέση του γενικού γραμματέα της κυβέρνησης τον Απρίλιο του 2014 λόγω των αποκαλύψεων περί μυστικών συνομιλιών του με τον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη.

    Ο Δημήτρης Καμμένος αποπέμφθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα των ΑΝΕΛ, αφού υπερψήφισε την πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε η ΝΔ κατά της κυβέρνησης τον περασμένο μήνα.



    ΣΧΟΛΙΑ