• First Top Stories

    Λίγο πριν κλείσουν τα ψηφοδέλτια της ΝΔ: «Μάχη» για μια θέση στη Β’ Αθηνών

    • NewsRoom
    Μητσοτάκης

    Κυριάκος Μητσοτάκης


    Μάχη για μια θέση στα ψηφοδέλτια της ΝΔ στην πρώην Β’ Αθηνών, που τώρα «σπάει» σε Βόρειο, Νότιο και Ανατολικό τομέα, δίνουν παλαιά και νέα στελέχη του κόμματος, βλέποντας, μάλιστα, τον αέρα νίκης, όπως αποτυπώνεται σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Παλαιότερα στελέχη (Ρουσόπουλος και Παπαθανασίου) ξαναδοκιμάζουν τις δυνάμεις του, έπειτα από αποχή σε προηγούμενες εκλογικές αναμετρήσεις, ενώ θέσεις από «κομματικούς» κόβουν και οι «μεταγραφές» Μητσοτάκη (Τατσόπουλος – Πανούτσος). Δεν αποκλείεται, μάλιστα, θέσεις στα ψηφοδέλτια να βρουν και στελέχη του Ποταμιού, στο πλαίσιο της διεύρυνσης της ΝΔ προς το Κέντρο.

    Η κίνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη να κατέβει υποψήφιος στον Δυτικό τομέα αποσκοπεί στο να ενισχύσει τα ποσοστά του κόμματος σε μια λαϊκή περιοχή, όπου στις προηγούμενες εκλογές η ΝΔ δεν είχε καταγράψει ικανοποιητικά ποσοστά. Με βάση τις δημοσκοπήσεις εκτιμάται ότι η ΝΔ θα βγάλει 3 ή 4 έδρες αν ξεπεράσει το 27%. Στενούς δεσμούς με την περιοχή έχουν οι νυν βουλευτές Γεράσιμος Γιακουμάτος και Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, οπότε είναι απίθανο αυτοί οι δύο να μείνουν εκτός ψηφοδελτίων. Από κει και πέρα υπάρχουν ακόμη οι υποψηφιότητες των δημοσιογράφων Γιάννη Λοβέρδου και Αντώνη Πανούτσου, ενώ υπάρχουν και δύο πρόσωπα από τον χώρο της τοπικής αυτοδιοίκησης, ο Δημήτρης Καλογερόπουλος, πρώην δήμαρχος Αιγάλεω, και ο Δημήτρης Μαραβέλιας, πρώην δήμαρχος Χαϊδαρίου.

    Στον Βόρειο τομέα (όπου το πρώτο κόμμα αναμένεται να εκλέξει 7-8 βουλευτές), σκληρή μάχη θα δοθεί ανάμεσα στους δύο αντιπροέδρους του κόμματος, τον Άδωνι Γεωργιάδη και τον Κωστή Χατζηδάκη, ενώ ισχυρή παρουσία αναμένεται να έχουν οι νυν βουλευτές Γιώργος Κουμουτσάκος και Νίκη Κεραμέως. Νέο πρόσωπο θεωρείται ο Θόδωρος Ρουσόπουλος που -κατά πληροφορίες- πήρε ήδη το πράσινο φως να είναι υποψήφιος. Πιθανή θεωρείται και η η υποψηφιότητα της πρώην υποψηφίας Δημάρχου Ψυχικού και υπεύθυνης σήμερα της Νέας Δημοκρατίας στον τομέα σχέσεων κόμματος- κοινωνίας, Ζωής Ράπτη.

    Στον Βόρειο τομέα θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του και ο Πέτρος Τατσόπουλος, ενώ πιθανές στον ίδιο τομέα είναι οι υποψηφιότητες του πρώην πρόεδρου της ΟΝΝΕΔ, Σάκη Ιωαννίδη, του πρώην υπουργού Οικονομίας του Κώστα Καραμανλή, Γιάννη Παπαθανασίου, της Ζανέτ Καλατζάκου (ανιψιά του πρώην υπουργού Αριστείδη Καλατζάκου), του πρώην δημάρχου Βριλησσίων Μανώλη Γραφάκου και του πρώην αντιδημάρχου Κηφισιάς, Βασίλη Ξυπολυτά. Υποψήφιος θα είναι ο δημοσιογράφος Φώτης Καρύδας.

    Στον Νότιο Τομέα, σίγουροι θεωρούνται οι Νίκος Δένδιας, Άννα Καραμανλή και Σοφία Βούλτεψη, καθώς έχουν ισχυρούς δεσμούς με την περιοχή. Εδώ θα παρεμβληθεί και ο πρώην δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, όπως και ένας εκπρόσωπος της νέας γενιάς, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.

    Στον ίδια περιοχή τα πράγματα μπερδεύονται από πιθανές υποψηφιότητες προσώπων από το Ποτάμι. Οι πληροφορίες θέλουν τον Γρηγόρη Ψαριανό και τον Γιώργο Αμυρά να έχουν δεχθεί πρόταση να είναι υποψήφιοι με τη ΝΔ, αν και το θέμα δεν έχει οριστικοποιηθεί. Επίσης, υπάρχουν ο νυν δήμαρχος Δάφνης – Υμηττού, Μιχάλης Σταυριανουδάκης, ο γραμματέας ειδικών κομματικών οργανώσεων, Βασίλης Σπανάκης, ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος, η κόρη της Φάνης Πάλλη-Πετραλιά, Ντόρα, όπως και άλλα πρόσωπα από τον κομματικό μηχανισμό.

    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ: ΝΔ: Αέρας ανανέωσης με 30 γυναίκες στα ψηφοδέλτια

    ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ποιοι κόβονται από τα «γαλάζια» ψηφοδέλτια – Όλα τα ονόματα – Τι θα κάνει η Ντόρα



    ΣΧΟΛΙΑ