ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
«Mια σημαντική και συγκινητική ημέρα καθώς ένα χρόνια όραμα και αίτημα των ενώσεων ασθενών για το αυτονόητο δικαίωμα για την διανομή κατ’ οίκον φαρμάκων γίνεται πραγματικότητα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το συνεδριακό Κέντρο του ΕΟΠΥΥ στην Πεύκη, ανακοινώνοντας πως στις 16 Ιουνίου ξεκινά η διανομή φαρμάκων κατ’ οίκον από τον ΕΟΠΥΥ.
Με αφορμή, μάλιστα, τις εικόνες ντροπής που επιτάχυναν την εφαρμογή του μέτρου, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι «όταν τις είδα είπα δεν μπορεί, θα υπάρχει καλύτερος τρόπος για να εξυπηρετήσουμε τους ασθενείς».
«Πίσω από κάθε τέτοια πρωτοβουλία κρύβεται πολύ δουλειά κανονιστική και ρυθμιστική ώστε να είναι κανείς σίγουρος ότι θα υλοποιείται με τη συνέπεια που επιβάλλεται» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, ο οποίος εξήγησε ότι «ξεκινάμε με εταιρεία πιστοποιημένη» και ζήτησε από τους πολίτες «να εμπιστευτούν αυτό το κανάλι της διανομής που θα κάνει πολύ καλύτερη και ευκολότερη η ζωή»
«Κρατώ δύο λέξεις. Η πρώτη είναι η αξιοπρέπεια. Δεν είναι αξιοπρεπές ένας καταπονημένος συμπολίτης να περνάει ώρες στην ουρά και η δεύτερη είναι φροντίδα. Ένα κράτος φροντίζει τους συμπολίτες που έχουν ανάγκη και κάνει στην πράξη το έμβλημα του ΕΟΠΥΥ με ανθρώπους που είναι αγκαλιασμένοι, δείχνοντας τη φροντίδα που ο οργανισμός πρέπει να δείχνει» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός.
Κλείνοντας διεμήνυσε ότι «θα είμαστε από πάνω για να αντιμετωπίσουμε τυχόν δυσκολίες» ενώ ευχαρίστησε τις ενώσεις ασθενών «γιατί έχουμε αναπτύξει σημαντικό διάλογο με το υπουργείο Υγείας και μας παρουσιάζεται την πραγματική εικόνα των προβλημάτων όπου υπάρχουν».
Διαβάστε επίσης
Χατζηδάκης: Οι 10 πρωτοβουλίες για την προστασία του περιβάλλοντος
ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ
- Σιδηρόδρομος: Από τις αλλεπάλληλες ακινητοποιήσεις αμαξοστοιχιών και τις βλάβες, στις ράγες του εκσυγχρονισμού
- Ο… αυτόκλητος «mister 550.000 ευρώ», οι νέες business των εργολάβων, οι άσχετοι Τσέχοι που «χτυπούν» την Aegean, η «καρφάρα» του Κ.Μ. και όλα όσα έγιναν στο Προεδρικό Μέγαρο
- «Πράσινο» στο πρώτο θέρετρο ιστιοπλοϊκού τουρισμού στο Ιόνιο – Οι λεπτομέρειες του Project Anemos
- Βάσεις 2025: Ποιες σχολές εκτοξεύτηκαν, ποιες έμειναν στάσιμες και τα τμήματα με άδεια αμφιθέατρα
