• Πολιτική

    Μητσοτάκης στην Βουλή: Πλήρης στήριξη σε Μενδώνη – Μετωπική με Τσίπρα

    • NewsRoom

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης (ΑΠΕ-ΜΠΕ)


    Εν μέσω των σοκαριστικών αποκαλύψεων για τον πρώην διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου, Δημήτρη Λιγνάδη, στον οποίο έχουν πλέον αποδοθεί οι βαρύτατες κατηγορίες για βιασμό κατά συρροήν ξεκινά στις 10 το πρωί στην Βουλή η κρίσιμη συζήτηση για το ελληνικό #metoo.

    Η συζήτηση, με πρωτοβουλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, αναμένεται να είναι θυελλώδης, στην βαριά σκιά όσων συγκλονιστικών έρχονται στο φως.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ομιλία του αναμένεται να δώσει πλήρη στήριξη στην υπουργό Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, που βρέθηκε στο στόχαστρο επικρίσεων για τους χειρισμούς της στο θέμα.

    Η στάση του πρωθυπουργού έγινε φανερή και από την χθεσινή του τοποθέτηση στο τέλος του υπουργικού συμβουλίου, όταν απευθυνόμενος στους υπουργούς του ζήτησε να στηρίξουν την συνάδελφό τους καλώντας τους να θυμηθούν πόσες φορές εκείνη τους βοήθησε ξεμπλέκοντας αρμοδιότητες.

    Ο Κ. Μητσοτάκης είπε χαρακτηριστικά:  «Είμαστε ένα συλλογικό όργανο και πάντα στεκόμαστε ο ένας στον άλλο στα δύσκολα. Κατά καιρούς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει στοχοποιήσει διάφορους υπουργούς κι είχε ζητήσει την παραίτηση των μισών μελών του υπουργικού συμβουλίου».

    Μετωπική με Τσίπρα

    Ο πρωθυπουργός αναμένεται να έρθει σε μετωπική σύγκρουση με τον Αλέξη Τσίπρα όσον αφορά την ποιότητα του δημόσιου διαλόγου πάνω στο θέμα, που τα τελευταία 24ωρα έχει ξεφύγει από κάθε όριο και διεξάγεται με όρους λάσπης χωρίς μέτρο.

    Χθες ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, αρμόδιος για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, Άκης Σκέρτσος υπέβαλε μήνυση κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση, «που καταφανώς συνιστούν οι αδιανόητα χυδαίοι και ανυπόστατοι ισχυρισμοί του μέσω της εκπομπής του, στον διαδικτυακό ραδιοφωνικό σταθμό Crash Radio ότι δήθεν με ‘εντολή του πρωθυπουργού ενεργούσα ως διακινητής ασυνόδευτων ανηλίκων προσφύγων προκειμένου να τύχουν σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης», όπως ανέφερε σε δήλωσή του.

    Ουσιαστικά ο πρωθυπουργός θα κατηγορήσει τον ΣΥΡΙΖΑ ότι υιοθετεί θεωρίες συνωμοσίας τύπου QΑnon, προερχόμενες από ακροδεξιά κέντρα, στηρίζοντας την κριτική του κατά της κυβέρνησης σε τέτοια μυθεύματα.

    Αναμένεται να καλέσει τον Αλέξη Τσίπρα να ξεκαθαρίσει εάν συντάσσεται ή απορρίπτει χυδαιότητες στα social media όπως το #νδ_παιδεραστές.

    Χθες στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ κράτησαν σαφείς αποστάσεις από τέτοιες αναρτήσεις λέγοντας ότι ασφαλώς ένα κόμμα όπως η ΝΔ δεν μπορεί να ταυτίζεται με ένα hashtag.

    Παράλληλα, έλεγαν ότι τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η υπουργός Πολιτισμού δεν γνώριζαν την σκοτεινή πλευρά του Δημήτρη Λιγνάδη.

    Ωστόσο, μια ανάρτηση του Παύλου Πολάκη έριξε λάδι στη φωτιά λίγες ώρες πριν από την κρίσιμη συζήτηση. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπαινίσσεται ότι μέσω μιας δαιδαλώδους διαδρομής το Μέγαρο Μαξίμου ανέλαβε την αρμοδιότητα για την προστασία των ασυνόδευτων προσφυγόπουλων προκειμένου να τροφοδοτεί τον Δημήτρη Λιγνάδη.

    Η ΝΔ χθες σχολίασε δίνοντας και τον τόνο της σημερινής συζήτησης: «Για όσους είχαν την παραμικρή αμφιβολία ποιος βρίσκεται πίσω από την χυδαιότητα #NΔ παιδεραστές, ήρθε ο κ. Πολάκης να βάλει τη σφραγίδα του. Επαναλαμβάνει τον χειρότερο εμετό του διαδικτύου, υιοθετώντας τον πλήρως. Μια μέρα πριν από τη συζήτηση στη Βουλή ο συνεργάτης του κ.Τσίπρα δείχνει ξανά το πραγματικό πρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ».

    Ο Αλέξης Τσίπρας, από την πλευρά του θα σταθεί στην στήριξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Λίνα Μενδώνη λέγοντας ότι με την στάση αυτή επιβεβαιώνει όσα λέει ο ΣΥΡΙΖΑ εδώ και μέρες, ότι η υπουργός Πολιτισμού λειτούργησε υπό τις οδηγίες του.

    Διαβάστε επίσης:

    Μήνυση Άκη Σκέρτσου κατά του Γιώργου Τράγκα για συκοφαντική δυσφήμιση

    Στήριξη Μητσοτάκη σε Λίνα Μενδώνη



    ΣΧΟΛΙΑ