• Πολιτική

    Περιοδείες Μητσοτάκη με μηνύματα για δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας το 2022

    Περιοδείες Μητσοτάκη με μηνύματα για δυναμική ανάκαμψη της οικονομίας το 2022

    Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συμμετέχει σε σύσκεψη , στην περιφέρεια Ηπείρου, (ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ)


    Με «ενέσεις» κοινωνικής πολιτικής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και κορυφαίοι υπουργοί θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα επισκέψεις σε διάφορες περιφέρειες της χώρας, προκειμένου να μεταφέρουν το μήνυμα του εμβολιασμού αλλά και την αισιοδοξία ότι ο άνεμος στα πανιά της οικονομίας θα είναι ούριος από τη νέα χρονιά.

    Στο κυβερνητικό επιτελείο θεωρούν κρίσιμη την παρούσα πολιτική συγκυρία, καθώς η πανδημία χτυπάει για μία ακόμη φορά ανελέητα τη χώρα, αλλά ταυτοχρόνως, δημιουργούνται για πρώτη φορά μετά από πολλά χρόνια, συνθήκες δυναμικής ανάκαμψης της οικονομίας το 2022.

    Ταυτοχρόνως, όμως, η συνέχιση της υγειονομικής κρίσης και ο συνδυασμός της με την παγκόσμια ενεργειακή κρίση, «φρενάρει» τη δυναμική που σχεδίαζε να προσδώσει στην κοινωνική της πολιτική η κυβέρνηση.

    Βέβαια, ο πρωθυπουργός, παρά τον εκπεφρασμένο προβληματισμό κυρίως του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών , Θόδωρου Σκυλλακάκη, ανακοίνωσε έκτακτη εφάπαξ στήριξη σε χαμηλοσυνταξιούχους και ΑμεΑ. Επρόκειτο όμως για ένα αναπάντεχο, μεν, μικρότερο των αρχικών προσδοκιών δε, πακέτο.

    Χθες πάλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την Κοζάνη, όπου συναντήθηκε με φορείς της περιοχής και αυτοδιοικητικούς μίλησε για τη δίκαιη μετάβαση με το τέλος του λιγνίτη, ενώ ανακοίνωσε μέτρα στήριξης της περιοχής, μέσω και των αναπτυξιακών νόμων που θα ψηφιστούν το επόμενο διάστημα.

    Το Σάββατο θα βρεθεί στα Ιωάννινα, προκειμένου να προεδρεύσει στο προσυνέδριο της ΝΔ, το οποίο εντάσσεται στο πλαίσιο του διαλόγου για το 14ο συνέδριο, και είναι αφιερωμένο στις νέες γενιές.

    Πρόκειται για την πλέον προβληματική, ίσως, ομάδα ψηφοφόρων για την κυβερνητική παράταξη και γι’ αυτό έχει γίνει ένας ολόκληρος σχεδιασμός, με μέτρα που πρόκειται να ανακοινωθούν, προκειμένου να κατορθώσει να κερδίσει την εμπιστοσύνη τους.

    Παράλληλα με τις περιοδείες του Κυριάκου Μητσοτάκη στην περιφέρεια, μια σειρά από υπουργούς , με πρώτους εκείνους που απολαμβάνουν υψηλής δημοφιλίας, επιστρατεύονται από το Μέγαρο Μαξίμου, προκειμένου να συμβάλλουν στη διατήρηση ανοικτού διαύλου επικοινωνίας μεταξύ κυβέρνησης – κοινωνίας.

    Προς το παρόν ξεκινούν περιοδείες οι υπουργοί, Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, Υγείας, Θάνος Πλεύρης, Υποδομών και Μεταφορών, Κώστας Αχ. Καραμανλής.

    Διαβάστε επίσης

    Μητσοτάκης – Κοζάνη: 7 δισ. ευρώ για τη μετάβαση στην μετα-λιγνίτη εποχή

    Οικονόμου σε Τσίπρα: Πάψε να φέρεσαι σαν να είμαστε σε προεκλογική περίοδο



    ΣΧΟΛΙΑ