• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Σήμερα ο κ. Τσίπρας έγραψε μόνος του τον πρόλογο της ήττας του

    • NewsRoom


    Νέα αναφορά στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, κατά της κυβέρνησης έκανε από την Κρήτη, κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση της ΝΔ στο Ηράκλειο, πριν από λίγο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

    Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε σήμερα μόνος του τον πρόλογο της ήττας του καταθέτοντας πρόταση δυσπιστίας προς την κυβέρνηση. Να είναι βέβαιος πως αυτή η πρόταση δυσπιστίας θα μετατραπεί σε πρόταση της δικής του απιστίας προς τον λαό.

    «Θα είναι μια πολύ ενδιαφέρουσα συζήτηση. Δεν θα διαπιστώσουμε απλά την ενότητα του κόμματος και των βουλευτών μας. θα είναι μια ευκαιρία να μάθουμε πολλά», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

    «Σχετικά με το θέμα των περίφημων υποκλοπών, εμείς έχουμε τοποθετηθεί. Με ευθύτητα. Αναλάβαμε τις ευθύνες μας, αλλάξαμε πρόσωπα, ψηφίσαμε ένα σύγχρονο πλαίσιο για τη λειτουργία της ΕΥΠ. Χωρίς να αγνοούμε λάθη αλλά και χωρίς να διαλύουμε μια πολύτιμη υπηρεσία. Αλήθεια, σκεφτεί το λίγο, πώς θα επιμέναμε με σιγουριά για τα αληθινά γεγονότα στην υπόθεση της «μικρής Μαρίας» χωρίς τη δική της συμβολή», ανέφερε.

    «Εκείνοι όμως που με θράσος σήμερα μας σηκώνουν το δάχτυλο, θα κληθούν τις επόμενες ημέρες να μιλήσουν για όσα μέχρι σήμερα σιωπούν. Για παράδειγμα, πήραν και πόσα χρήματα από τον κ. Καλογρίτσα όπως καταθέτει τώρα η γραμματέας του και επιβεβαιώνουν τα μηνύματα μεταξύ του επιχειρηματία και του κ. Παππά. Γιατί πρέπει ένας υπουργός να συναναστρέφεται έναν ειδικό σε εταιρείες Offshore, τον κ. Αρτεμίου, που ξαναήλθε στο προσκήνιο μετά τα ταξίδια του ΣΥΡΙΖΑ στη Βενεζουέλα. Και εμ πάση περιπτώσει, καλύπτει ακόμα ο αρχηγός του αξιωματικης αντιπολίτευσης τους δυό υπουργούς που κατηγορούνται στο ειδικό δικαστήριο;», αναρωτήθηκε.

    «Μας είπε ο κ. Τσίπρας «υπάρχουν δικαστάς εις τας Αθήνας»! Ναι, αλλά δικάζουν τον κ. Παππά και τον κ. Παπαγγελόπουλο, ανέφερε. Σκεφτείτε το, πώς γίνεται χθες να συλλαμβάνεται για απάτες ένα από τους κουκουλοφόρους μάρτυρες που έστησαν τη σκευωρία της Novartis», ανέφερε.

    «Όσο για τον πρόεδρο της Ανεξάρτητης Αρχής που ο ΣΥΡΙΖΑ τον έκανε σημαία του θα δούμε στη πορεία τελικά πόσο ανεξάρτητος είναι αυτός και οι συνεργάτες του».

    «Με τον κ. Τσίπρα εγώ δεν επιλέγω τη σύγκρουση αλλά τη σύγκριση», πρόσθεσε.

    Μήνυμα και προς τον Ερντογάν

    Νωρίτερα, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα και προς την Τουρκία και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

    «Όσοι διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφθούν μια νύχτα ξαφνικά, να ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται, μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ομιλία του.

    «Ξεχωριστή σημασία έχει η άμυνα της πατρίδας μας» είπεο πρωθυπουργός. «Χωρίς εθνική κυριαρχία δεν υπάρχει οικονομική ευημερία. Θα επαναλάβω αυτό που είπα στην Τανάγρα, ξεπροβοδίζοντας το πέμπτο F16 Viper. Η Ελλάδα είναι σήμερα ισχυρή και περήφανη όσο ποτέ. Και όσοι εύκολα διαλαλούν ότι ίσως μας επισκεφτούν μια νύχτα ξαφνικά ας ξέρουν ότι μπορεί να ξυπνήσουν μια νύχτα ξαφνικά και να προσγειωθούν στη σκληρή πραγματικότητα. Και ας μάθουν ότι κάθε γιουρούσι που επικαλούνται μπορεί να μετατραπεί σε άτακτη όπισθεν προς την αφετηρία του».

    «Δεν ανοίγουμε διάλογο με το παράλογο» υπογράμμισε. «Όμως, η πατρίδα μας είναι ανοικτή στη νομιμότητα, στη λογική, στις σχέσεις καλής γειτονίας, στο διεθνές δίκαιο, στο δίκαιο της θάλασσας. Στο διεθνές δίκαιο στηρίξαμε την αμυντική μας συμπαράταξη με τη Γαλλία και τις ΗΠΑ. Πριν δύο εβδομάδες είχα βρεθεί στην Αλεξανδρούπολη. Σήμερα για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες η Ελλάδα αξιοποιεί τον ενεργειακό πλούτο του βυθού της. Είναι μια απάντηση σε όσους μας έλεγαν πως δεν υπάρχουν, λέει, θαλάσσια σύνορα. Σήμερα μας λένε ξεδιάντροπα πως ο φράχτης παραβιάζει λέει τη διεθνή νομιμότητα. Είναι οι ίδιοι που ακόμα δεν ζήτησαν συγνώμη που δυσφήμησαν τη πατρίδα με δήθεν θύματα, τη μικρή Μαρία, όλα ψέματα. Είναι δυστυχώς οι ίδιες θλιβερές εξαιρέσεις που έχουν καταψηφίσει τους εθνικούς μας εξοπλισμούς» προσέθεσε.



    ΣΧΟΛΙΑ