• Πολιτική

    Mητσοτάκης σε Τσίπρα για Συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας: Ραντεβού στη Βουλή…

    WarningExclamation mark in a circleΑπαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη

    Ο Αλέξης Τσίπρας μιλάει στην Ολομέλεια παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη (ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΡΩΝΗΣ)


    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος από τη στρατηγική συμφωνία με τη Γαλλία, η οποία προφανώς ούτε κάτι απλό είναι, ούτε κάτι εύκολο.

    Θα μπορούσε βέβαια κάποιος να πει ότι η συμφωνία αυτή συγκαταλέγεται στα υψίστης σημασίας εθνικά θέματα, στα οποία δεν χωρούν πανηγυρισμοί και κομματικές σπέκουλες, αλλά παρακολουθούμε ως προς τούτο τη στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος στην αγωνία του να είναι απέναντι στο σύνολο της κυβερνητικής πολιτικής, επιτίθεται στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσωπικά για το κόστος των εξοπλιστικών, αφήνοντας υπονοούμενα. «Θέλουμε να δούμε τις λεπτομέρειες της συμφωνίας, γιατί δεν εμπιστευόμαστε τον κ. Μητσοτάκη στη διαχείριση του δημοσίου χρήματος», δήλωσε η τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

    Έχει σημασία λοιπόν,  περισσότερο από συμβολική, η συνέχεια της συμφωνίας και των δηλώσεων από το Παρίσι – ως προς τη πολιτική δραστηριότητα του πρωθυπουργού.

    Ο Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη, αμέσως μόλις γύρισε από την Γαλλία, ζήτησε με επιστολή του προς τον  Κώστα Τασούλα, να ορίσει συνεδρίαση της βουλής για την κύρωση της συμφωνίας. Την Τετάρτη και αφού είχαν τοποθετηθεί όλες οι κομματικές δυνάμεις κι έγινε γνωστό ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιλέγει το «παρών» για την ψηφοφορία στην βουλή, συναντήθηκε με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου και δήλωσε ότι προσβλέπει σε μία διακομματική στήριξη μίας συμφωνίας η οποία αποτελεί σημαντική εθνική παρακαταθήκη για τη χώρα και ξεπερνά τα στεγανά της κομματικής αντιπαράθεσης.

    Οι διαθέσεις και οι θέσεις όλων, θα φανούν την ερχόμενη εβδομάδα στη βουλή και δεδομένης της σοβαρότητας του θέματος, θα πρόκειται με βεβαιότητα για μία ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα συνεδρίαση. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θεωρείται βέβαιο ότι θα επιχειρήσει να στριμώξει τον Αλέξη Τσίπρα, ασκώντας πιεστικά το ερώτημα γιατί αρνείται να ψηφίσει υπέρ της συμφωνίας που αναδιαμορφώνει την ανατολική Μεσόγειο, επ’ ωφελεία της ακεραιότητάς μας.

    Ο πρωθυπουργός προφανώς και επιδιώκει να  εδραιώσει το προβάδισμά του στις ομάδες που «τιμώρησαν» τον ΣΥΡΙΖΑ και, καθώς βλέπει ότι ο Αλέξης Τσίπρας επιμένει στην γραμμή της μη συνεννόησης και της «χολερικής» κριτικής , θα επιχειρήσει με αφορμή την αναμφισβήτητα θετική εξέλιξη της ελληνογαλλικής συμφωνίας να εδραιώσει την κυριαρχία του, θυμίζοντας τον διχαστικό τρόπο με τον οποίο ο ΣΥΡΙΖΑ κέρδισε την εξουσία και κυβέρνησε τη χώρα.



    ΣΧΟΛΙΑ