• Πολιτική

  Μητσοτάκης – Jamie Dimon (JPMorgan): Ο τραπεζικός κολοσσός επεκτείνεται στην Ελλάδα, επενδύει περαιτέρω στη Viva Wallet

  • NewsRoom

  (Dimitris Papamitsos / Greek Prime Minister’s Office)


  Συνάντηση με τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της JPMorgan Chase, Jamie Dimon, είχε σήμερα το μεσημέρι στο Μέγαρο Μαξίμου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

  Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε δύο μέρες μετά την ανακοίνωση ότι η JPMorgan, ένας από τους μεγαλύτερους χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς παγκοσμίως, επενδύει για την απόκτηση περίπου του 49% της διαδικτυακής τράπεζας Viva Wallet.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης ο Jamie Dimon ενημέρωσε τον πρωθυπουργό ότι η JPMorgan προτίθεται να επεκτείνει το γραφείο της στην Ελλάδα, να επενδύσει περαιτέρω στην Viva Wallet και να προσελκύσει υψηλού επιπέδου προσωπικό στη χώρα.

  «Όπως γνωρίζετε, έχουμε σχέδια να επεκταθούμε με την πάροδο του χρόνου, επομένως αυτό μπορεί να αποτελέσει κόμβο τεχνολογίας για την JPMorgan Chase σε όλο τον κόσμο» είπε ο επικεφαλής του τραπεζικού κολοσσού κατά την έναρξη της συζήτησης.

  Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως η απόφαση της JPMorgan αποτελεί «ψήφο εμπιστοσύνης προς τη χώρα και την οικονομία» και παράλληλα «επιβεβαιώνει τη νέα κουλτούρα των startup που έχει εμφανιστεί στην Ελλάδα».

  «Η Viva είναι μια σπουδαία ένδειξη του ταλέντου στον τομέα της μηχανικής» που διαθέτει η Ελλάδα, είπε από την πλευρά του ο κ. Dimon, προσθέτοντας ότι πρόκειται για πεδίο που προσφέρει έναν «εξαιρετικό τρόπο» για την ανάπτυξη της οικονομίας. «Είμαι ενθουσιασμένος για την πρόοδο που έχετε πετύχει στην Ελλάδα και είμαστε επίσης ενθουσιασμένοι που αγοράζουμε το 49% της Viva», συμπλήρωσε.

  Στη συνάντηση έλαβαν επίσης μέρος ο επικεφαλής του Οικονομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού, Αλέξης Πατέλης, ο επικεφαλής επενδυτικής τραπεζικής της JPMorgan στην Ελλάδα Στέλιος Παπαδόπουλος και ο Τάκης Γεωργακόπουλος, Global Head of Wholesale Payments.

  Διαβάστε ακόμη:

  Οι τρεις λόγοι που έφεραν την JP Morgan στη Viva Wallet με το χρυσό deal των 2 δισ. ευρώ

  Αποκαλυπτικό – Χάρης Καρώνης στο mononews: θα γίνουμε τρεις φορές μεγαλύτεροι – Όλη η συμφωνία Viva-JP Morgan  ΣΧΟΛΙΑ