• Πολιτική

    Μητσοτάκης: Ιστορική η συμφωνία με την Γαλλία – Όλοι θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους στην Βουλή

    • NewsRoom


    Ιστορική χαρακτήρισε την ελληνογαλλική συμφωνία ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Σλοβενία, όπου συμμετέχει στη Σύνοδο Ευρωπαϊκής Ένωσης – Δυτικών Βαλκανίων.

    Όπως είπε ο πρωθυπουργός, χθες είχε την ευκαιρία στο δείπνο να ενημερώσει αναλυτικά τους ομολόγους του για την συμφωνία με την Γαλλία.

    «Αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού» σημείωσε.

    Η δήλωση του πρωθυπουργού

    «Είχα την ευκαιρία στο χθεσινό δείπνο να ενημερώσω αναλυτικά τους ομολόγους μου για την πολύ σημαντική συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας που η Ελλάδα υπέγραψε με τη Γαλλία.

    Τόνισα ότι η συμφωνία αυτή ενισχύει ουσιαστικά τη δυνατότητα της Ευρώπης να χτίσει τον δικό της αμυντικό πυλώνα εντός του ΝΑΤΟ.

    Είναι μία πολύ σημαντική συμφωνία, η οποία αναβαθμίζει γεωπολιτικά τη θέση της χώρας και ταυτόχρονα συνοδεύεται και από μία σημαντική επένδυση στον εκσυγχρονισμό των Ενόπλων Δυνάμεών μας, ειδικά του Πολεμικού Ναυτικού.

    Επαναλαμβάνω ότι αγοράζουμε τα καλύτερα πλοία, στην καλύτερη τιμή, με τον γρηγορότερο χρόνο παράδοσης.

    Θα έχουμε την ευκαιρία αύριο, στη Βουλή, να συζητήσουμε αναλυτικά για αυτήν την ιστορική Συμφωνία. Και βέβαια όλοι θα τοποθετηθούν και θα αναμετρηθούν με τις ευθύνες τους, καθώς σε μία ιστορική Συμφωνία ιστορικές είναι και οι ευθύνες όσων θα κληθούν δια της ψήφου τους να πουν «ναι» ή «όχι» σε μία Συμφωνία η οποία έχει πραγματικά εθνική διάσταση.

    Λυπάμαι που, δυστυχώς, κάποιοι δεν μπορούν να δουν πέρα από τις κομματικές παρωπίδες το πραγματικό εθνικό συμφέρον της χώρας».

    Διαβάστε ακόμη:

    Αποπομπή Μπογδάνου – Το παρασκήνιο διαγραφής από την γαλάζια ΚΟ

    Γεωργιάδης: Ορθή και επιβεβλημένη η διαγραφή Μπογδάνου από την ΚΟ



    ΣΧΟΛΙΑ